HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Ezzel se kerülök címlapra...

2008.11.25. 08:15 Loge

Már hónapok óta figyelem -feltételezem, sok társamhoz hasonlóan- a blogélet édesanyjának, az index-címlapnak a áldásos tevékenységét. Mi bloggerek olyanok vagyunk, mint a sok-sok kicsi gyermek, akik olykor értetlenül nézik, hogy a másik, aki semmivel sem jobb nálunk, miért kap többet a süteményből, mint mi.

Mindenki tudja, hogy az index.hu-nak vannak saját blogjai. Ezeket mindenki ismeri, s mindannyian tudjuk, mekkora értéket képvisel pl. a Subba, a KMK, vagy éppen a Cukiság. Mindegyiknek megvan a maga célközönsége, egy-egy posztot -gondolom- több ezren látogatnak. Értelemszerűen mindig kint vannak a címlapon.

Vannak ugyanakkor az indexnek olyan blogjai is, amit nem tartok teljesen értelmetlennek, sőt, olykor kifejezetten hasznosnak gondolok. Ilyen pl. a Homár, Comment, Könyvesblog. Ez utóbbit rendszeresen látogatom is, bízva abban, hogy kivételesen nem valami szutykot elemeznek hirdetnek megvételre, hanem értékes könyvről esik benne szó.

Az a tény, hogy ezek közül a blogok közül akármelyik ír akármit, kb. 50-75 százaléknyi eséllyel címlap, nem aggaszt. Az ő kutyájuk kölyke, nyilván jobban nyomják, ezeket mint a külsősöket. (Az már más kérdés, hogy akár tehetséges embereket is felvehettek volna, ezzel is emelve a színvonalat...)

Vannak továbbá olyan blogok, amelyek szintén rendszerint címlapon vannak, ám ezek nem a "származásuk" miatt, hanem mert egyszerűen jók. Vastagbőr, Reakció, Reckl_Amál, Fika, Zolivagyok, Hóbelevanc, s még néhány. Jó témákat elemeznek, általában kiforrott nyelvezettel, látásmóddal, s szép számú törzsközönségük van. (Van köztük nem egy, aki eztán valószínűleg sokáig nem kerül főoldalra a reklámnélküliség miatt.) Velük sincs semmi bajom, jó, hogy kirakják, bár addigra általában elolvastam már a posztot.

Az olyan tematikus baromságokkal, mint az Autózz, BKV, MÁV, Szakítós nem foglalkozom, mert ők is háziállatok, akik ráadásuk szépen tejelik a sok-sok reklámbevételt. (A legdurvább e téren, hogy van már, amelyikből könyvet is kiadtak.)

Amik miatt ez a poszt megíródott, azok a Szegénységbloghoz hasonló firkálmányok. Valamilyen számomra érthetetlen felsőbb eszme kiválaszt egy-egy blogot, és azt akár zseniális az írás, akár szemétre való (sajnos ez az általános), kirakja a címlapra. A szegénységblog kikerülését még valahogy megértem: hangzatos cím, sokezer látogató, stb. Most, hogy a Szegénységblog agonizál, találtak egy újabb kiskedvencet: amitlatok. Volt néhány jó észrevétele, ebből született néhány közepes poszt, s ez által, ha akarja, ha nem, majdnem mindegyik írásával kikerül a címlapra. De még ezt is elnézném neki, hiszen sem a minőségről nem tehet igazán (még csak középiskolás), sem a címlaposdiról.

Amit nem tudok viszont elnézni, az a gerillamarketing. Érdemes egy kissé utánajárni annak, hogy amitlatok kollega milyen blogokat és milyen mélységben látogatja. Gyorsan kiderül, hogy mindenhova csak egy általános lózungot ír, egy odaillő közhelyet, s már megy is tovább. Ha esetleg valaki válaszolni, kérdezni akarna tőle, felesleges, nem néz vissza. Ja, majd elfelejtettem: a saját blogján neki feltett kérdésekre sem szokott válaszolni. (És itt nem a címlapos posztokra gondolok, amit elözönlik az indexes orkhorda, hanem a viszonylag értelmesebb, 10-15 kommentesekre.) Egyszerűen nem értem, hogy ha valaki nem akar a kommentekre válaszolni, minek engedélyezi őket? Egyáltalán minek blogol, miért nem inkább egy weblapot nyit? Érthetetlen kérdések, de bízom benne, hogy legalább egy komment erejéig megjelenik, -Deus ex machina- és elindít a megvilágosodás felé.

(Amitlatokhoz hasonlóan szidhattam volna a Masszázst, a Japáncsajokat, a Puruttyát, s sok egyebet, ám ezeket egyáltalán nem látogatom, így nem érezném jogosnak a kritikát.)

 

Most, hogy így végigondolatm ezeket, bepötyögtem, s újra végiolvastam ezt a posztot, nem is akarok annyira már a címlapra kerülni...

 

 

 

 

46 komment · 1 trackback

Címkék: blog index címlap idiotizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr55786807

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Hannibál Lektűr-attitűd 2008.11.27. 11:16:02

Címlapfüggőség címlapon lenni jó(tudom: voltam sokszor ...bár régebben többször:) egyszer kétszer aztán rászoksz a siker íze? faszt. ez nem siker.de jól esik, naná. hogy... már hiányzik, ha nincs 'csába, ma százan se olvastak és írsz picsás-celebes-n…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quicksilver 2008.11.25. 10:18:02

Idetenném, amit erről írtam máshol, azazhogy nekem a véleményem erről az egész címlapdologról, hogy a blogoszféra az úgy jó a maga kis szövevényes kapcsolataival, ide-oda belinkelésekkel, szájról szájra terjedő blogokkal, posztokkal, ahogy van, és ebbe az indexcímlap vagy bármi más egyszerűen nem jó, mert nem illik bele. Látom néha, ahogy egy kisebb blog, amit amúgy olvasok kikerül a címlapra, aznap, két napig elözönlik az egy-egy hozzászólásos, odacsődülő emberek, akik aztán el is tűnnek hamar, a következő címlapos blogba vagy akárhová. A gerillamarketing meg... hát, az volt, van, lesz és nem csak itt.

Konegafi (törölt) 2008.11.25. 10:26:08

úgy kell csinálni, hogy nem is akarsz kikerülni. akkor nem érhet meglepetés. :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.11.25. 12:52:45

ha azért írsz blogot, mert címlapra szeretnél kerülni mindenáron, akkor rossz szakmát választottál: felvételizz az indexhez újságírónak.
nem bántásképp vagy rosszindulatból, de tényleg.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.25. 18:28:04

Én se bántásból, tényleg, de tökéletesen egyetértek bs395-tel.

Teljesen fölösleges (sőt megalázó) túl sokat foglalkozni azzal, hogy kiket futtat az Index a címlapján.

Lehagytad például bs395 egészen kiváló blogját. Őt például egy ideig futtatták, aztán egy idő után nem annyira, noha semmit sem romlott a bejegyzései színvonala. Miért? Ki tudja?

Én egyetlen, általam kedvelt blogot sem az Index címlapján keresztül találtam meg. Szóval nagyon is relatív, hogy mennyit ér egy ilyen futtatás.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.11.25. 18:44:06

Címlapra akarsz kerülni? Hát, ebben spec. tudok segíteni. (bár szvsz az már régen rossz, ha direkt a címlap miatt írsz, ebben igaza van bs-nek)

Nem kell semmilyen értelmes dolgot írnod, viszont a következő hívószavak közül legyen benne legalább egy, de kettővel már tuti a siker:

cigány, náci, zsidó, szélsőjobb, kurva, mell, pina. Vagy valamelyik általánosan ismert celeb.
Nem azért mennek ezek a címlapra, mert olyan k. jó írások, hanem mert ezekre kattint a nép.

Lehet szeretni, nem szeretni, de meg kell szokni :)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.25. 20:43:32

A poszt végére azért odabiggyesztettem, hogy nem vágyom rá, hogy a fentebb vázolt társaság tagja legyek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.11.25. 21:05:34

milyen társaságnak? amálnak, zolinak, movhunak, rékucnak?
kis kiegészítések: a rekació és az index tulaja ugyanaz, a címlapszerkesztők maguk is visznek nagy látogatottságú blogokat (sixx, szily, gabriseszter), a puruttyások meg szoktak saját cuccokat is készíteni és feltenni.
de ahogy v.é.d. mondja, nem csak az számít a címlapnál, hogy milyen a mondanivaló (vagy hogy van-e egyáltalán), hanem hogy hányan kattintanak - pláne most, hogy vannak hirdetések. volt egy címlapos poszt, az volt a címe, hogy préselt péniszek, és az egész blog egy darab fénykép volt pár pasasról olyan feszülős evezős dresszben.

ez van. ingyen adnak nekünk felületet, elfogadjuk a felhasználási feltételeket, és kiírjuk, ami máskülönben belénk szorulna. hidd el, lesz közönséged, és nem az a lényeg, hogy napi 20 vagy 20 ezer, hanem hogy hozzátesznek-e ahhoz, amit csinálsz.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.25. 22:16:34

Nem, a másik társaságról beszélek: Szegénység, Masszázs, Amitlátok, Puruttya, Szakítós, és a többi semmitérő.

A kattintásszám fontossága evidens, a préselt péniszes link tipikusnak mondható. Sajnos.

A második bekezdésed pedig jól esik, mivel magam is erre jöttem rá. Azokat az arcok, akik többnyire rendszeresen ide járnak, általában építően szólnak hozzá a hülyeségeimhez. És általában adok is a véleményükre.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.25. 22:31:57

Majd' elfelejtettem. Rékucra haragszom. Általában jókat ír, ezzel nincs gondom. Az sem zavar, hogy kissé nagyképű, másokat lenéző, mert ezek tőlem sem állnak távol. Még az sem zavar, hogy kimoderált a blogjából az idők végezetéig. Legalább is nem zavarna, ha jogosnak érezném a dolgot. Értelemszerűen nem érzem annak.
A gondom Rékuccal az, ami miatt kimoderált. Ellenkeztem a véleményével ugyanis a blogjában, erre ő számomra meglepően alpári és végtelenül demagóg módon reagált, egy-egy mondatot emelve ki néhány posztomból, majd végső érvként kimoderált.

Nagyon utáltam az irodalmat a középiskolában, mert csak az lehetett a jó, amit a tanár mondott. Nem látom be, hogy miért jó az egy embernek, hogy vitára bocsájt valamit, aztán ellenvélemény esetén meg istent játszik. Nonszensz.

Na ezért csalódtam nagyot Rékucban.

Jardin 2008.11.25. 23:17:00

Ha tudom hogy a blogozás címlapra kerülésről szól akkor sosem kezdek el blogozni. Naívan úgy gondoltam hogy ez egy fórum ahol meg lehet vitatni dolgokat az élet nagy kérdéseiről, eseményeiről. Tehát valamelyest értelmes közegről van szó (egy részüket annak is tartok) de egy hónap után kezdem belátni kicsit mellénéztem. Egy tökéletesen működő marketing az egész, ahol emberek okoskodnak teljesen esztelenül (tisztelet a kivételeknek).
Valószínű én sem vagyok különb, de olyanról nem írok amihez nem értek, és csak azért nem írok hogy növeljem a posztok és a olvasók számát. Remélem megtalálom azt ami miatt elkezdtem blogozni: véleményket megismerni, ütközetetni, látni hogy más is hasonló godokokkal vív meg nap mint nap mint én, látni magam kívülről ha valamit leírok az életem egy-egy fejezetéből.
Ha valaki híres akar lenni az ne ide jöjjön! Én a hétvégén fogtam fel (elég le vagyok maradva etéren, de igazából nem is érdekel) hogy vannak emberek akik ebből élnek meg...na ez a nonszensz!! Ez nem újságírás.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.26. 07:51:42

Nagyjából egyetértek Veled, Jardin, azzal a különbséggel, hogy a Te definíciód elsősorban az énblogra vonatkozik. Valóban szomorú, hogy egyre több a megélhetési újságríró/blogger, s az még inkább elszomorít, hogy általam kedvelt blogok szerzői is tartoznak közéjük.
Az index, ill. magyar (bulvár)média színvonalát nem kell taglalnom. A blogolás is hasonló. De minthogy a tévében is meg lehet találni a jó műsorokat, a blogok között is vannak értékesek. Nem ezek vannak főműsoridőben, ill. címlapon, de ettől csak még jobb a helyzet: nem kell 28 értelmetlen kommentet végigolvasni ahhoz, hogy találj egy értelmeset.

Dead-End 2008.11.26. 13:08:14

Amikor bejött ez a Csizmás kandúr meg Kétpúpú teve, miegymás, akkor döntöttem el, hogy nem rakom tele reklámmal a blogot, és nem érdekelt, ha nem kerülök ki az indexre. Vannak állandó olvasóim, és néha betévednek mások. Amúgy örülnék neki, ha sok állandó olvasóm lenne, de szerintem, ehhez az index kezdőlapja kevés. Nem ezen múlik.

Én egyetlen dolgot szoktam figyelni: a statisztikát. A keresőkifejezéseknél találtam érdekeseket. Például rengeteg keresés érkezik be hozzám a gépjárművezetői tanfolyam kapcsán.
Azelőtt a spaces-en volt a blogom, nemrég költöztettem át ide. Ott hagytak egy szöveget a Vendégkönyvbe, melyben az illető megkért, hogy magyarázzam el neki a kuplung használatát. Interneten keresztül akarta megtanulni a vezetést. :D

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.11.26. 18:37:04

És ha esetleg szóltál volna hogy a nevemet a szádra veszed abból se lett volna baj...

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.26. 20:41:46

Te ne haragudjál már , de hogy jössz te ahhoz hogy bárkit ilyen szinten lefikázz, miközben meg ott lógsz a blogján.Mert az csinálod, napi szinten nézegeted.
"amit nem tudok neki elnézni"
má bocs, de ki az isten fasza vagy te? talán majd engedélyt kér tőled bárki is, hogy milyen stílusban, miről ír a saját blogjában. Jajj ne má hogy önagyságának ne tetszen valami....mingyá eret vágok, azt nem értem ha ennyire szar akkor mi a faszt nézegeted? Nem kötelező ám, játszá' itt a pöcsöddel .
Aztán most meg szépen moderáljál ki!

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.11.27. 00:37:18

Nem tudom elmondani magamról, hogy ismerem a korosztály blogjait, de az elvárt színvonaltól amitlatok írási stílusa messze elválik, és pozitív irányba, ezek lehet, hogy közepes posztoknak tűnnek, de jó képviselője a középiskolás korosztálynak, a sok XD-zés és emóskodás közepette egy emberi hang.

A címlapra kerülés, futtatás, kattintások száma... az meg úgy van, ahogy van. Több százan kaptak lehetőséget, hogy a hirtelen párezer látogatóból lefölözzenek néhány visszatérő olvasót, bárki beleférhet, én végigszámoltam, hogy ki hány poszttal, hányszor, mikor járt a főoldalon. Nem hoz tömeges állandó olvasótábort, nem alakít ki azonnal közösséget. Inkább a kommentek közt színesíti a véleményeket. Szerintem ez nem rontja el a blogolás "hagyományos" részét, már ha ezt a szót lehet egyáltalán a témában használni.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.27. 07:53:10

bogi24: ebben a blogban Istent nagybetűvel írjuk. Másrészről pedig elvből nem moderálok. A tartalmas kommented természetesen marad. Segíti az olvasókat, hogy objektíven meg tudjanak ítélni.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.27. 07:55:31

amitlatok: Miért, Te szóltál a kurvának, akiről írtál?
Erős a hasonlat, de közszereplő vagy...
Amúgy pedig az a tapasztalatom, hiába reagálok az írásodra, hiába teszek fel kérdést, nem válaszoltál. És ezek után elvárod, hogy szóljak?
Egyébként nem értem, miben változtatna a dolgon, ha időben értesülnél róla, hogy születőben van egy ilyen iromány...

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.27. 08:02:03

Horváth O: Tudom, különös állítás, de nem nagyon tér el a véleményünk. Valóban, ha a középiskolások szintjét nézzük, akkor akár jónak is mondhatnánk. De azért talán ne a középiskolás szintet vegyük alapul... Ennek függvényében jellemeztem közepesre a posztjait. Nekem nem elég, ha leírnak egy problémát, pláne nem, ha csak egy oldalról megvilágítva. A személyes vélemény, esetleg következtetés, konklúzió, netán egy frappáns, humoros befejezés az, ami értelmessé teszi a hírek beidézését. Szerintem. E nélkül sablonos, unalmas a dolog.

Mondom még egyszer: középiskolásnak jó (lehet), nekem közepes...

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.27. 08:55:37

Van ám értelme a dolognak. Tudod felénk álatlános iskola 2. osztályában, minden nap az volt a házi ,hogy fel kellett mondani a tartalmat. Szerintem nekeg az a gondod, talán ezért nem érted amitlátok blogját sem.
És ha ez a szívfájdalmad,akkor tessék Isten. Remélem így már átlátod a kommentet és nem akad meg a kis i-n a szemed!

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.27. 09:12:19

Bogi24: ??? Lehet, hogy valóban az a gondom, hogy már nem a 2. osztályos, taralomfelmondós szinten vagyok, s ezért nem tudom értékelni a blogot. De azért azt erős állításnak gondolom, hogy nem értem...

"Te ne haragudjál már , de hogy jössz te ahhoz hogy bárkit ilyen szinten lefikázz, miközben meg ott lógsz a blogján."
Szerinted úgy kellene fikáznom valamit/valakit, hogy nem ismerem? Ugye nem gondolod komolyan...

""amit nem tudok neki elnézni"
má bocs, de ki az isten fasza vagy te? talán majd engedélyt kér tőled bárki is, hogy milyen stílusban, miről ír a saját blogjában."
Az idézett mondat emlékeim szerint pont nem a tartalomra vonatkozott...

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.27. 09:30:26

Nem, úgy gondolom senkit nem kéne fikáznod. Mert ha nem tetszik akkor lépj túl rajta ,nem kell belerúgni.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.27. 09:36:56

Ez esetben nem értem, miért tetszik Neked amitlatok blogja: mintha ő is többször kritizálna, mint dicsérne...

Egyéb életviteli tanácsokat is szívesen fogadok.

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.27. 09:50:38

Teee komolyan ilyen érthetetlen vagy, neked tényleg úgy kell mindent elmagyarázni mindent ,mint egy óvodásnak. De tudod mit nem adom meg ezt az örömöt, tettesd a hülyét.
ui.: nagyon fasza a blogod, egyszer biztos észreveszi valaki.
na csá...

sixx · http://comment.blog.hu 2008.11.27. 09:58:27

nu, valamit tisztázzunk. ha valaki nem akar kikerüni a címlapra, akkor jelezze a bloghu valamelyik hivatalos emilcímén, kap egy taget a feedben, és nem is fog soha. isten ments, hogy úgy tegyünk ki valakit, hogy azzal ártsunk neki, ne adj isten, maradadó lelki károsodást idézzünk elő nála. nem ez a cél.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.11.27. 10:23:58

Eretnek gondolat:

én hajtok arra, hogy kikerüljek címlapra. Bejön ilyenkor sok kommentelő hozzánk, 95 %-uk soha többé felém sem néz, de mindig van egy-két ember, akit érdekel a dolog, és állandó látogató lesz. Lehet, hogy címlapra kerülés nélkül az életben nem talál ránk.

A poszt egyébként nagyon jó, fontos kérdésről szól.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.11.27. 11:06:44

címlap


címlapon lenni jó
egyszer
kétszer

aztán rászoksz

már hiányzik, ha nincs

'csába, ma is csak százan olvastak

és írsz picsás-celebes-nácizós-cigányozós-stbt

újra jönnek az ezrek
kommentelnek, fikáznak, eltűnnek
csak a rossz szájíz, savas büfi marad utánuk

hátkelleznekem, arra gondolsz

posztolsz egy verset, olvassák huszan

örülsz

majd újra a kisördög

celebpicsabotránystb

így megy ez

(ezt a kommentet kiteszem posztba - mennyi az esélye, hogy címlapos lesz?:)

Quicksilver 2008.11.27. 12:18:12

G.d.Magister "én hajtok arra, hogy kikerüljek címlapra. Bejön ilyenkor sok kommentelő hozzánk, 95 %-uk soha többé felém sem néz, de mindig van egy-két ember, akit érdekel a dolog, és állandó látogató lesz. Lehet, hogy címlapra kerülés nélkül az életben nem talál ránk."

De, én amondó vagyok, hogy igen, aki kell, az rátalál arra, ami kell neki, és viszont. Címlap nélkül is. És az valóban függőség lehet, hogy viszontlátod a látogatottságban, hogy hú, ennyien olvastak, na megint de jó lenne... minek? Jólesik a hiúságnak, de másnak nem, hisz nem kommentel a százada sem annak, aki csak így beesik valahová.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.11.27. 12:29:13

:) Hannibál, Quicksilver...

oké, majd vigyázok... :) Egyébként a legtöbbször olyan posztot írok, amiről tudom, hogy esélye sincs. Néha aztán ellövök egy-két populárisat. A jó bornak is kell.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.27. 15:39:16

Az itt a megoldás, hogy nem kell így senkit megemlíteni. Ha valakit kiemel az ember, az legyen pozitív, aki pedig nem tetszik, azt el kell kerülni. Ezzel nem csinálsz magadnak problémát, és nem sütik rád esetleg, hogy hiúságból fikázod őket. Aki komolyan blogol és olvas, az tudja, mennyit ér a címlap, a Hét bloggere, és még a bloghu nyitóoldala is. Mászkálni kell jobbra- balra, bejelentkezni a blogringre, kommentelgetni, aztán majd megy a híre az oldaladnak. Letojni a címlapokat.

A kommentről: nekem is volt egy kommentelőm (hadd ne említsem), aki egyértelműen reklámra használta az oldalamat. Minden reggel beírt valami hülyeséget, ami utalás volt a saját aznapi baromságaira, aztán többé fel sem nézett. Sőt, rendszeresen számonkérte, hogy miért nincs kint a linkfalamon. A blogja egyébiránt vállalhatatlan, zavaros, üres, pornográf katymaz. Nahát. Végül megírtam neki, hogy ebből elég volt, nem vagyok reklámfelület, el lehet távozni. Ennyi. Néha belenézek manapság is, hogy éppen hol tart az elmeháborodás rögös útján. Hánynom kell, okádnom tőle, de soha nem írom le sehol a nevét, mert nem akarok háborúságot.
Megjegyzem, rendszeres fentlévője a bloghu főoldalnak.
Ahogy én is.
Szóval nincs minőség ott sem :-)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.27. 22:31:19

Doris: Utólag igazat adok Neked. Nem volt bölcs dolog megemlítenem a nevét, de ez tűnt a legegyszerűbb útnak ahhoz, hogy érzékeltessem az aggályaimat.

A kommentekről, gerillamarketingről: úgy fest, nem tévedtem nagyot a dologgal. Itt járt, kommentelt egyet, aztán gyorsan megírta a saját posztját a dologról, (a nála szinte obligát csúsztatásokkal), s ennyi.

Talán annyit elérek nála, legalább is ezt ígérgeti, hogy válaszol a személyes kommentekre. Nagy kegy ez, egy ilyen népszerű és méltán felkapott bloggertől... :)

Scala 2008.11.27. 22:45:40

Nekem nincsenek ilyen ambícióim, de tudom kiknek kell szólni, két divatblogot is odaprotezsáltam. ;-)

Ez amúgy olyan mint a hivatalbóli védő kirendelés: fix listából dolgoznak, hiába választhat az összes ügyvéd közül! ;-)

Scala 2008.11.27. 22:49:16

jav. nem kell, LEHET szólni!!!
De nem érdemes, hidd el! Magister, Te is.
Ne legyetek ilyen gyerekesek. Arisztokratikus hűvösséggel kezelem az ilyesmit, akinek kell, úgyis megtalál. A többinek hiába is tolják a képébe... :-D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.27. 23:00:29

Köszönöm, hogy a jók között említesz.

Értem, mi bosszant. Nem feltétlenül az irigység miatt dühítő, hogy mindig ugyanazok vannak kint. Egyszerűen igazságtalan és érthetetlen egyes igénytelen blogok folyamatos futtatása.

Tényleg a hatása alá lehet kerülni a címlapnak. De ez - szerencsés esetben - csak átmeneti eufória. Mivel elég egysíkú a szelekció, az ember egy idő után ráérez, mit és hogyan kell ahhoz, hogy kitegyék. Aktuálpolitika, szex és főleg a negatív, lenéző (indexes?) hangnem - általában segít, bár nem garancia. De azzal is egyetértek, néha nem jön rosszul, mert mindig odavonz embereket, és nemcsak orkokat. Na és persze a hiúság... Viszont az igényes blogger hamar rájön, a minőség nem árt, de azért nem az a fő szempont, finoman szólva.

Amitlátok kolléga kommentjét bosszús értetlenséggel olvasom. Miért kéne engedélyt kérnie bárkinek bárkitől, ha ír róla? (Pláne, hogy nem valami titkot oszt meg, hanem a véleményét körmölte csak le.) Bogit végképp nem értem, de nem is nagyon akarom...

Az az igazi elismerés egyébként, ha az embert címlap nélkül is olvassák. Címlappal akármelyik hülye is össze tud kalapálni ezer - kétezer kattintást, de anélkül csak a legjobbak.

Jardin 2008.11.28. 00:20:27

Sajnos nem volt időm az összes kommentet elolvasni de a mádodik Bogi24 kommnetnél, úgy gondoltam nem is olvasom tovább. Pont ez az a színvonal, hangnem ami a blogozás értelmét megkérdőjelezi. "isten fasza...játsz'á a pöcsöddel" ????? Cenzúrázni a böszmeséget és a bunkóságot nem lehet? Persze értem miért nem moderálod és egyet is értek, de nehezen nyelem le az emberi hülyeséget (azért végig olvasok mindig, mindent, idővel)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.28. 07:59:22

Köszönöm azoknak, akik megértenek.

Jardin: Bogi24 kommentjeit, ahogy már írtam, egyrészt elvből nem moderálom, másrészt pedig, azt hiszem, nem (csak) engem minősítenek. Szerintem az ilyet bent kell hagyni, hadd érezze annak a felelősségét, hogy leírt valamit.

Ajánlom mindenki becses figyelmébe amitlatoknal az erről született posztot, s a kommenteket is. (Ezek alapján még sem szeretik annyira a városi disznókat a vidéki tyúkok... ;) )

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.28. 08:10:05

Szerintem a blogkultúra még csak ezután kezd majd nálunk fejlődni. Most blogol boldog- boldogtalan, van egy nagy rakás hülyeség, aztán valakik valami alapján válogatnak, de gyanítom, botrányszagú hívószavak alapján, vagy frissülés gyakorisága alapján, és kirakják előre. Ha a szerkesztők meg is néznék ezeket az oldalakat, egészen másképp nézne ki. De azt meg hogy? Csak kattintsatok a ketrecek főcímére. Kb. 5000 lap jön föl mindegyiknél. Ki tudja azt átnézni, értékelni? Pedig ez lenne a megoldás. Halászni, keresgélni, és olyan (akár új, kicsi) blogokat kipakolni, ahol tényleg minőségi írás van. Akkor nem fanyalogna senki a főoldalak miatt és a minőség miatt. Néha olyan klassz írókat lehet találni az ismeretlenben- na őket tenném ki.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.28. 08:38:35

Doris: az indexnek egyáltalán nem a minőség a lényeg, hanem az eladhatóság, kattintások száma. Az igényes blogokat nem a címlapról, hanem egy másik igényes blog linkjéből, esetleg kommentekből lehet megtalálni. De ezeket Te is tudod...

Szerintem úgy vannak vele, hogy mivel úgy sem lehet átnézni az egészet, el sem kezdik. (Majdnem) találomra kiraknak egyet a sok közül, s azt futtatják utána orrvérzésig, ha jót ír, ha nem.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.11.28. 22:53:48

Na legyen béke témát én lezártam ha nem lesz újra felhánytorgatva, sixx is ide látogatott ez nagy szó, nekem nem fáj a címlap, sőt...nem szólok ellene.
a mai posztot viszont pont nem odaszántam!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2008.11.29. 01:20:43

Ezt mind a két posztra kiírom, és előre szólok, hogy kicsit paraszt leszek.

az ellenfél tárgyiasítása
vs.
a vitapartnerek véleményének figyelmen kívül hagyása

Eddig 1:1

sziklaszilárd morális alapon nyugvó, a teljeskörű megértésre törekvő elemzői hajlam
vs.
nyitott, problémaorientált és koherens gondolkodásmód, illetve elsőrangú kommunikációs készségek

Eddig 2:2

Szerintem egyezzetek ki egy döntetlenben.


Üdvözlettel:

az ügyeletes ENSZ-különmegbízott


P.S. Senkit nem akarok megsérteni, csak elmondtam, hogy egy kívülálló számára ez hogy jött le.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.11.29. 21:56:36

Komolyan ez egy életcél számodra, vagy valamiféle önigazolás, hogy az Index címlapján legyél? Néhány sekélyes, megkérdőjelezhető erkölcsi morállal rendelkező figura ömlengésére és kattintgatására vágysz, VALÓBAN? Mert lássuk be, ki a rákot érdekel az index.hu? Néhány megrögzött irodai "alkalmazott munkanélküli"-t kivéve? Szerintem erre hajtani kissé nevetséges és egyben sajnálatos dolog is. A blogolás lényegét öli ki, azt hogy valóban olyat firkants, amilyet akarsz, ahogy és amikor azt akarod! Ha kell, csak magadnak, kiírva az örömöt, bánatot vagy bármely érzésedet, ha kell, ismerőseidnek. Vagy mindenkinek.

Kitartás... :)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.29. 22:52:29

Kukori: röviden: nem. Bővebben: lásd a kommentekre írt válaszom.

Azért köszönöm a bíztatást, azt hiszem egy hullámhosszon vagyunk.
süti beállítások módosítása