HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

In vino(so) veritas

2009.01.10. 09:49 Loge

Pár napja, a szokásos karácsonyi látogatások egyike során beszélgettünk relatíve ritkán látott rokonokkal arról, hogy nem csupán az a tragédia ebben az országban, hogy olyan miniszterelnök van, aki -miközben tudatja velünk, hogy nem fog lemondani és kinyalhatjuk- gátlástalanul belevigyorog az ember képébe, hanem az is borzalom, hogy létezik mellette nagyjából kétszáz ember, akik inkább félrefordítják a fejüket, s elhiszik, amit a székházban súlykolnak beléjük, mintsem hogy józan ésszel végiggondolnák a dolgot és tiszta lelkiismerettel lemondanának a mandátumukról. Erre tessék:

A minap felröppentették a hírt, miszerint Boross Péter távozik az MDF frakcióból. Nyilván csak találgatni lehet az okára, s arra is lenne pénzem, hogy végül az egészségi állapotra fognak sokan hivatkozni, de azért lehet sejteni, mi rejlik a háttérben: Végre akad egy ember, aki azt mondja: én, ebben, így NEM. Végre akad egy ember, aki már megteheti, hogy fityiszt int a beígért juttatásokra és megmosolyogja az esetlegesen félmondatokkal felvillantott retorziókat. Végre van valaki, aki nem veszíthet sokat, és aki ezt fel is vállalja.

Természetesen ugyanakkor nem ringatom magam hiú ábrándokba. A (névleg) kisebbségi kormány eztán sem nélkülözi majd a szavazógépeket, mindössze eggyel nő a biztosan rájuk szavazók száma. Attól sem félek, hogy megszünne az MDF frakciója; (legalább is ebben a ciklusban, mert hogy a következő választás után Sh. Holmesra lesz szükség, ha találkozni akarunk majd velük, az biztos). Nem kell aggódnia annak a tizennyolc embernek, akinek még szimpatikus Dávid Ibolya vesszőfutása: eztán is akad majd olyan minket szolgáló politikus, akit így vagy úgy meg lehet győzni arról, hogy mégis inkább az MDF áll hozzá a legközelebb.

Én szégyellem magam, hogy ismét egy veteránnak kellett példát mutatnia abból, hogyan kellene viselkedni, ám egyúttal örülök neki, hogy akad még erkölcs, akad még tisztesség a politikusok között, még ha csak 1/386-od részében is. In vinoso veritas: Boros(s)ban az igazság.

Miniszterelnök úrnak mihamarabbi gyógyulást kívánok, s bízom benne, hogy az egészségi állapota gyors javulása okán hamarosan viszont láthatjuk a politika makulátlan küzdőterén.

8 komment · 1 trackback

Címkék: magyarország parlament tisztesség

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr95868756

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobbik-lopás az új MDF-plakát? 2010.04.02. 14:01:22

  Amikor az új alkoholos-dohányos MDF-plakátok híre megérkezett a szerkesztőségbe, egyből a Jobbik 2004-es, EU-ellenes EP-plakátja ugrott be (akkor még úgy gondolták, egy EU-ellenes párt ne akarjon bejutni az Európai Parlamentbe). Úgy látszik...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.01.10. 10:57:56

A címet értékelem, a hóbagoly pedig nagyon komoly! :)

Hát igen, megdöbbentő volt pár hónapja, amikor nem is tudom melyik politikai kutatóintézet kimutatta, hogy támogatja az MDF frakció - ügyes módon távolmaradással - a kormányt...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.01.11. 15:24:21

Én a Borossal kapcsolatos helyzetértékeléseddel nem értek egyet. A "miniszterelnök úr" eddigi és mostani magatartása legalábbis nem arra enged következtetni, hogy akár csak a legcsekélyebb problémája is lenne a Dávid-féle pártvezetéssel. Sőt: szerintem az MDF-vezetés mélyrepülése éppen Boross tevékenységének is a következménye.

2002-ben, rögtön a választást követően a Dávid-Herényi páros kezdte el azt a politikát, hogy mindenkit kiutálunk, kiátkozunk, kipiszkálunk, kizárunk és kicsinálunk, aki csak egy icipicit is nem ért egyet a politikánkkal. Ennek lett az a következménye, hogy a 2002-es MDF 10%-a kiutálta a maradék 90%-ot. Kiraktak mindenkit, akinek három neuronnál több van az agyában és képes akár a legelemibb politikai érdekérvényesésre. (Almássy esetében tegyünk kivételt: három neuron alatt is raktak ki embereket.) Ennek a következményei, hogy 1.) félmegyényi területeken nincs működő MDF-alapszervezet; 2.) a ferencvárosi példa mutatja, hogy a mozgósítási képességük közelít a nullához; és 3.) a párt saját ifjúsági szervezete nyíltan szakított a pártvezetéssel. Pedig a 18-22 évesek adják a legtöbb választási aktivistát. A Dávid-vonal bebizonyította, hogy fizikailag képtelen a párton belüli együttműködésre - nincs olyan MDF-es erőközpont, amit ne próbálna meg ledarálni. A párt legintenzívebb tevékenysége, hogy Herényi sorozatban zárja ki a párt tagjait, miközben az érkezők száma szinte nulla. (Feltételezhetően a nagy ügyiratforgalomra tekintettel a kizárásokra már külön formanyomtatványt és kitöltőprogramot is írtak. Így gyorsabb: naponta akár 50-70 ember is kizárható.)

Boross mindeközben nem csinált semmit. Végigasszisztálta, ahogy a legnagyobb magyar rendszerváltó párt, amely a maga korában nemcsak politikai, hanem morális tényező volt, lényegében megszűnt létezni. A megnyilvánulásai alapján ő nem a gátja volt ezeknek a folyamatoknak, hanem inkább szürke eminenciásként irányította azokat. Antall ha ezt látná, a maga visszafogott, elegáns módján olyan szemetgyönyörködtető ívvel rúgná picsán/pöcsön az egész díszes társaságot, hogy élmény lenne nézni.

Összességében én se nem örülök, se nem sajnálkozok, hogy visszavonul. A személyes indokai sem érdekelnek: akár a fejlődő szenilitás okozta fel-feltörő bűntudat-hullámok motiválják, akár a tarthatatlan inkontinencia. Boross már régen nem része a magyar polgári politizálásnak. A személye, a mondanivalója, a távozása teljesen lényegtelen.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.12. 22:53:01

Hóbagoly sztem sem a nagysága miatt/okán távozott most... gerinccel abban a pártban rég nem lehet létezni... (ok, másokban sem nagyon...)
szóval nem volt finnyás, sokáig. Rejtély marad sztem a lelépése, de tkp nem is érdekel már.

Ibi néni fotója cool.

Scala 2009.01.13. 01:54:34

Sztem a hóbagoly ÁLLATI! :-D

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.01.13. 20:43:05

Balfaszkodás 2.0:


Az MDF választmányán ipso iure nem lehet előterjeszteni olyan határozati javaslatot, amelyet Herényi elvtárs "hülyeségnek" minősít.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.15. 00:04:34

és ööö izé... mit is jelent a módosított cím?

Scala 2009.01.18. 16:42:30

Ez még nekem is ment...
süti beállítások módosítása