HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Tesó, figyu, adj egy százast!

2008.11.18. 22:17 Loge

Minek tennéd bankba a pénzed biztos kamatra, vagy minek fektetnéd üzletbe, részvénybe, megtakarításos életbiztosításba, amikor kölcsönadhatod az összespórolt forintjaidat úgy is, hogy annak is örülsz majd, ha visszakapod?

   Különösen mókás formájára bukkantam a pofátlan lenyúlásnak. A noba nevű oldalon olyan hálozatot próbálnak kiépíteni, amilyennel talán még a ferences szerzetesek is éhen haltak volna a középkorban. Ennek következtében természetesen számos mókás részletet lehet felfedezni, miközben egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedünk ebben a mini-globalizációs átverésben.

 

   A rendszer lényege, hogy úgy adjál kölcsön pénzt lehetőleg ismerősnek, (de az sem baj, ha ismeretlennek), hogy 0 %-ot kamatozik. Igen, egészen pontosan semmit nem kamatozik. És, ha ez még nem lenne elég csábító ajánlat, álljon itt egy frappáns idézet az oldalról: "A noba hatékonyan segít, hogy visszakapd a pénzed, de garanciát nem tud vállalni a visszafizetésre." Zseniális. Összefoglalva tehát: Add kölcsön a pénzed, segíts ezzel valakit, aztán izgulj, hogy visszakapod-e.

   Van ugyan ráció a dologban, mert arra buzdítanak, hogy sok kis összeget adjunk kölcsön. Na igen. De Te például vállalnál valami elnyúló, konfliktusoktól sem mentes pereskedést mondjuk 30.000 Ft-ért? Hogy ebben akkor mégis mi a biznisz? Ha mondjuk jó szöveget találok ki, és kb. kétszáz felajánlás érkezik. Mindenki jól jár: nekem lesz pénzem, ti meg támogattatok. Az egyik osztálytársam kölcsönkért hatodikban 10 forintot gyümölcslére. Azóta is tartozik vele, de valószínüleg már nem fogom visszakérni. Na, kb. itt is erről van szó.

  Mentségükre legyen mondva, hogy még csak tervezik a dolog beindítását, 2009. elejére. Azzal magyarázzák a dolgot, hogy más országokban jól működik. Igaz, hogy ott lehet kamatot kérni, itt meg nem, de ne vesszünk el a részletekben. Szánalmas.

   Bízom én az emberekben, nem arról van szó, de azért ennyire még én sem vagyok naív. Ilyen feltételek mellett legfeljebb közeli családtagnak adnék pénzt, de azt sem akármire. Nem tudom, hogy komolyan gondolják-e az oldal fejtesztői a dolgot, de remélem, mert poénnak nagyon szar.

 

8 komment

Címkék: idiotizmus adomány pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr53776870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jardin 2008.11.18. 23:49:08

Ugye ez vicc? Baráti kölcsön? Nekem miért jó ha kölcsönadom a pénzem és csak reménykedhetem hogy visszakapom, de csak annyit amit adtam ,kamat az semmi?? Mi ebben a biznisz? Több embertől kérek kölcsönt, több embernek tartozom, a kockaztvállalás eloszlik...igen jó érvek. Kamaszkromban csináltunk ilyet a helyi kocsmákban, több ember dobott össze pénzt az egyik havernak taxira hogy hazaérjen épségben. Ez kb ezen az elven működik. De félek, hogy a humorérzékem veszett el...

Scala 2008.11.19. 08:50:02

Az a benyomásom, hogy annyira nem működik semmi jól ebben az országban, hogy az általános kiábrándultságra építkezve egy egész szélhámos iparág növi ki magát:
- egészségügy ----> vitamin oligarchák;
- eügy 2. ---> alternatív gyógyászat (de a gagyibb változata; amikor tényleg sarlatánok a képzelt karizmájukkal simogatják a páciens auráját pl.)
- banki megtakarítások, befektetés ----> az a ... nem is tudom hogyan nevezzem
- oktatás ----> alternatív oktatási formák hm.
- adó-és járulékrendszer ----> Amway, Neways, Forever Living Products stb. típusú, talán mlm a neve cégek (valami level marketing)
- gyes és szociális háló hiánya ---> fekete munka, kéregetés, ÉS Alapítványok...
Na igen.

Nem vagyok meglepve. Az a hülye, aki ezeket beveszi.

Scala 2008.11.19. 08:52:47

jav. az a... = ez a... Amit a postban leírtál!

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.11.19. 13:10:35

Jut eszembe kétszázzal lógok a komámnak.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.20. 20:09:09

Már nem egy helyen találkozom a nobe- val, úgyhogy a szájról szájra marketing elég kjól működik. Valahol az emberi jóságra, az egymásra figyelésre akar építeni, elfeledve, hogy ez már rég nem működik sem itt, sem másutt. Miért is adnék kölcsön egy vadidegennek? De mondok jobbat: Még a családtagjaimtól is nehezemre esik kölcsön kérni, nemhogy idegentől. A bank az más: hivatalos, erre szakosodott szerv, nem is probléma tárgyalni vele. Le is nyúl kőkeményen, ha őrá vetemedik valaki.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.21. 09:20:06

Számomra úgy lenne elfogadható a rendszer, ha a banki hiteleknél kedvezőbb kamatozást kínálhatnék az embereknek, úgy hogy jobban járjak, mint ha betenném a pénzem kamatozni.

Ez a jelenlegi állapot szerint kb. 18-20 % lenne. Szerintem. Így és némi visszafizetési garanciával életképes lehetne a modell. Ezek nélkül azonban csak egy fantazmagória.

_api_ 2009.02.13. 16:16:23

Hát ezen jót röhögtem :)

Ti inkább a banknak fizettek nem keveset, mert nem tudtok felelősséget vállalni a döntéseitekért, vállaljanak ők.
Tiszta sor..
süti beállítások módosítása