HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Színésznő, mi?

2008.12.01. 13:18 Loge

Tegnap este kapcsolgattuk a tévét. Pillanatra belenéztünk a Heti Hetesbe, de csak annyira, amennyit még tartós egészésgkárododás nélkül kibír az ember a demagógiából. Aztán átkattintottunk a rivális, kettes számú csatornára, s ott egy pillanat alatt sikerült felhúznom magamat.

     A 10! című műsor ment éppen. Ennek az a lényege, hogy különböző tematika alapján, mint például sztárok botrányai, legcikibb nemtudommik, rangsorolják az eseteket. Ez még hagyján. Az a tuti a műsorban, hogy a saját, kicsit kicsi, kicsit savanyú sztárjaink kommentálják a látottakat. Olyan neveket tessék elképzelni, mint Para-Kovács, Bódi Margó, Karafiáth Orsolya, Fiala, még néhány számomra tényleg ismeretlen pofa, s végül Vad Kati.

     Azt még elviseltem, hogy nem azon a néven fut, ahogy ismertté vált. (Gy.k.: Michelle Wildról van szó.) Joga van hozzá, hogy megváljon a művésznevétől, esetleg más aspektusban (érteeed?! :P) használja azt. Rejtő Jenő is több néven működött, a szerint, hogy éppen Piszkos Fredet vagy vadnyugati történetet jelntetett meg. Mondom, ezzel nincs gond.

     Az verte ki a biztosítékot, hogy odaírták a neve alá azt, hogy színésznő. Namost nekem vannak fogalmaim arról, hogy mitől színésznő valaki, s melyik az a pont, ahonnan talán inkább másképpen definiálnám a profilját. Attól, hogy szerepet kapott korunk egyik kiemelkedő tehetség-felvonultató műsorában, a "Jóban, rosszban" című nemzeti eposzban, még nem feltétlenül színésznő. Zámbó Jimmyt sem tartom fegyvermechanikai karbantartónak, pedig így is működött, igaz rövid ideig, s meglehetősen sikertelenül. Zámbó Jimmy énekes. Ahogy Stohl András sem revütáncos, hanem egy ripacs műsorvezetővé avanzsált színész. Michelle Wild tehát legenyhébb kifejezéssel élve is pornós, és színészi képességeit is jobbára ilyen alkotásokban fejtette ki.

     Mindezek miatt Gobbi Hilda, Törőcsik Mari, Udvaros Dorottya, Helen Hunt, Sophia Loren és rengeteg más tehetséges színésznő nevében kikérem magamnak, hogy a Vad Katalin név alá azt merjék kiírni, hogy színésznő. Ha semmi ötletük sincsen arra vonatkozólag, mit lehetne a hölgy neve alá kiírni, értesítsenek. Esetleg segíthetek...

 

Érdemes elolvasni a műsorhoz fűzött kommenteket a port.hu oldaláról!

35 komment

Címkék: tv pofátlanság 10!

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr36797755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.12.01. 14:24:22

enyhe eufémizmus:)

de ahhoz mit szólnál, ha művésznőnek titulálnák?:))

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.12.01. 17:47:04

A hentes.
(murci.blog.hu/2007/11/14/a_test_kibetuzese, 5 sor)

Hangoskönyv, M.W. felolvasásában.
Erre már csak kijár a titulus...?

:P

molaris 2008.12.01. 18:00:55

"Hannibal"- fuvola tanszakon jó eredményt érne el.:)

molaris 2008.12.01. 18:09:06

Somlay Artúr vacsorázott a Fészekben, amikor belibeget Karády Katalin, és emígyen szóla:
- Jó étvágyat kolléga!
- Mióta vagyok én qrva?- értetlenkedett Somlay

molaris 2008.12.01. 18:09:52

belibeget=belibegeTT

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.01. 20:30:22

Hát igen.
Rómában egyébként nagyjából az ilyen profilú hölgyeket nevezték fuvoláslányoknak. Tudtak ugyan hangszeren is játszani, de főleg az egylyukún gyakorolták a mesterséget. Na, kb. M.W./V.K. is ilyen művész, az én olvasatomban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.01. 21:38:40

Félve szólok hozzá, mert ebben a témában már párszor megégettem magam. Mondván, túl konzervatív vagyok.

Régi mániánk Rékuccal, hogy nagyon káros a pornósok normál emberként való mutogatása. Mert a gyerek, aki ezt látja, azt hiszi, szétgyalázott betanított szexipari munkásnak lenni jó, hovatovább sztárság. Pedig dehogy!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2008.12.01. 21:54:54

Elmehetne riporternek a TV2-höz.

Stabilan, két kézben fogná a mikrofont.

Közel tartaná a mikrofont a szájához.

És felvételkor mindig szélesen mosolyogna a kamerába.

(Vagy a mikrofonra.)

Scala 2008.12.01. 23:27:08

Reckl_Amál, igazatok van! :-)

Loge, nekem az tetszett a legjobban, hogy Karafiáth Orsolya?! Most ez komoly?
Egy stúióban Michelle Wilddal??????!!!!!!!!!!

Na, ezen most szétröhögtem magam. :-D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.12.02. 03:55:21

Kik ezek egyáltalán? M.W. az egyetlen, akit tudok hová tenni.(ehhehehehehee...) Én már azon is röhögök, hogy nálunk létezik a "sztár" kifejezés (csak tudnám, mire fel?!), bár mostanság "celeb"-nek hívatják magukat a tehetségtelen, hátszeles és egyben látens meleg "hírösségeink". Pfuj...

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.02. 07:55:53

Amál: teljesen egyetértek.
A fiatal fiúk esetében pornószínésznek lenni a vágyak beteljesülése lenne. Egy hasonlattal próbáltam nekik érzékeltetni, hogy annyira talán mégsem jó dolog:
A szex lényegében a férfiaknak majdnem ugyanolyan szükséglet, mint az étkezés. Én arra szerződtetnék vállalkozó kedvű fiúkat, hogy akkor, azt, annyit és úgy egyenek ahogy azt az én perverz agyamban kitalálom. Például három órán keresztül egyenek tejszínhabos lángost, hozzá igyanak valami koktélt.
Volt, aki megértette...

Scala: Nem értem, miért csodálkozol ezen. Nekem valahogy ez logikusnak tűnik.

KuKori: jól jellemzi az ország kulturális, szellemi állapotát, hogy kik a hírességek.

Scala 2008.12.02. 11:23:22

Kukori, :-D és ;-).

KisPeye · http://amiatoronybolkifer.blog.hu/ 2008.12.02. 11:46:39

Loge:

Alapvetően egyet kell, hogy értsek veled (csak a félreértések elkerülése végett :) ), ám mégis megpróbálom több oldalról megközelíteni a problémát....
Nem láttam a műsor egyetlen adását sem (amit nem is sajnálok annyira), azon viszont csodálkoztam, hogy ezen nem akadtál ki: "különböző tematika alapján, mint például sztárok botrányai, legcikibb nemtudommik, rangsorolják az eseteket. " A gond ugyanis talán itt kezdődik. Műsort ÉPÍTENEK arra, hogy sztárok (kik? miért? hogyan? mitől?) botrányai, meg legcikibb nemtudommik. Ha a színvonal itt kezdődik, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy színésznőt írnak alá (ebben az olvasatban: ha valaki attól sztár, hogy botrány, meg a tvben van ha kell, ha se, akkor ilyen alapon színésznő, mert sorozatban szerepel).
Találtam egy definíciót: A színész olyan személy, aki eljátszik egy szerepet egy művészeti produkcióban (mozifilmben, televízióban, színházban vagy rádióműsorban). Ebben a megvilágításban helyes a kiírás, a gond talán ott van, hogy a 'Jóban Rosszban' című "nemzeti eposzt" (ez nagyon jó :) ) művészeti produkciónak tekinti a tv2. Természetesen attól nem válik valaki színésszé, hogy szerepel egy sorozatban, és ha lenne egy nagy "színésznévgyűjtőhely" akkor igen, enyhén szólva is érdekesen nézne ki a nagy nevek között néhány mai "színész" neve (és nem csak Vad Kati-Michell Wild-ról van szó).

KisPeye · http://amiatoronybolkifer.blog.hu/ 2008.12.02. 11:54:51

Reckl_Amál

"Régi mániánk Rékuccal, hogy nagyon káros a pornósok normál emberként való mutogatása. Mert a gyerek, aki ezt látja, azt hiszi, szétgyalázott betanított szexipari munkásnak lenni jó, hovatovább sztárság."

Tény, de ne felejtsük el, hogy ha jól tudom (vagy jól emlékszem), azért amíg pornózott, addig nem igazán mutatták őt "normál emberként" (tényleg: mitől normál ember egy normál ember?). A másik dolog szerintem, hogy ha a gyerek ül a tv előtt, és ezt látja, és ilyen kép alakul ki, az nem csak a tv hibája (a tv hibája nem itt kezdődik, elment valami nagyon veszélyes és rossz irány felé a kereskedelmi televíziózás, bár a nevében is benne van a kulcs: kereskedelmi: add el magad, bármi áron, és pontosan ez történik), hanem a szülőké is, aki leülteti a gyereket, aztán szarik rá, üljön ott és nézze. A gyerekkel beszélni kell, foglalkozni kell, el kell magyarázni a dolgokat, vagy mást nézetni vele (bár óhatatlanul is látja a dolgokat, és szerintem lássa is, hogy tudjon dönteni, legyen képe mindenről). Szóval itt azért a szülőknek is elég nagy felelősségük van (bár gondoljuk végig, mi a mai kínálat a tv-ben, mit lehet a gyerekkel is nézetni.... ilyenkor sírni támadna kedvem....) szerintem.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.02. 11:55:57

Ok, rendben. Csak annyi kiigazítás, hogy nem csak magyar sztárocskákat vesznek a szájukra, hanem van jócskán külföldi is. S közülük azért tényleg lehet találni értékesebbet is.

Egyébként igazad van, jó a meglátásod.

KisPeye · http://amiatoronybolkifer.blog.hu/ 2008.12.02. 12:05:52

Ja, még egy szösszenet, kicsit OFF, ne haragudj....

Ugye a kurva mint szó olaszországból származik(ha jól tudom), az utcasarkon álló lányokat nevezték így, az eredeti szó talán "curve, curva", ami sarkot, kanyart jelent.

Én nagy Forma-1 rajongó vagyok (ami helyesen Formula-1, de mindegy :) ), és azért az vicces, mikor a pálya rajzát mutatják, és "Curve1" vagy "Curva di sol" van írva.... :)

Scala 2008.12.02. 12:11:42

Szánalmas egy országban élünk. nem állítom, hogy máshol nincs gagyi, vagy pornó vagy pletykaceleb, de magyar változata olyan gyökértelenül, izaddtságszagúan üres, hogy a balkáni népeknek hozzánk képest stílusiránytatuk van: ott legalább minden olyan nyars, amilyennek látod.

Scala 2008.12.02. 12:12:19

jav. stílusirányzatuk, nyers

Scala 2008.12.02. 12:13:46

Tényleg Formula 1! Jó családból valók, annak mondják! :-D

Scala 2008.12.02. 12:21:45

izzadtságszagúan, of course

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.02. 13:00:48

Nem ismerem pontosan a "kurva" etimológiáját, de amit írtál, igaz. Én mondjuk olasz focit nézek, elsősorban Rómát. Ott a B-közép megnevezése: Curva Sud, azaz kb. déli karéj, vagy déli kanyar.
Amikor megjelenik nagy transzparenseken ez a szöveg, a kommentátorok csak csendben lapítanak. :)

A tv-ről, szülők felelősségéről: Egyetértek. De felháborító, hogy akár reggeli műsor, akár délutáni, beharangozóban, megemlítve, felvillantva csak-csak megjelenik egy-két mell. Szerintetek normális, hogy délután 6 körül mellekkel bombázzák a tévézőket? Hja, cs.m.e.l.a. effektus.

Vagy csak én vagyok prűd? (Bár mintha lenne erről valami a Tízparancsolatban is...)

KisPeye · http://amiatoronybolkifer.blog.hu/ 2008.12.02. 13:54:24

Sajnos sok műsort így tudnak nézettebbé tenni (mellekkel mindent el lehet adni manapság), nyilván nem lenne normális du. 6 körül ezzel bombázni a nézőket, aki melleket akar látni, annak nyilván számtalan lehetősége van rá (internet, újságok, barátnő, egyebek). Viszont ugyanígy nem lenne normális du. 6 körül az esti robbantós vérengzős filmet reklámozni (csak a robbantós vérengzős részt belevágva), este fél hétkor az híradó (vagy ahogy Markos György mondta: az esti véradó :) ), kivégzés, leszámolás, anyázás. Vacsoraidőben hüvelygomba, vagy ambi-púr bilibefingós kisgyerek (zsenge gyerekkorom idejében volt ez a reklám), ma már csak "fű de büdi van".

A "kurva" szóról én is csak ennyit ismerek, de ez épp elég egy mosolyra adott esetben.... :) Amúgy meg a kommentátorok ilyenkor elmondhatnák hogy miért is van az a szó odaírva, addig is telik az idő, és nincs kínos csend (mint amikor a főzőmúsorban kevergetnek valamit, ami egyértelmű, és addig a szakács az adott alapanyag eredetét mondja el.... :) ).

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.12.02. 14:00:06

Ez nem prűdség kérdése, hanem az ízléstelenségé és a gátlástalanságé, ami arra épül, hogy a legkevésbé művelt néposztályok maradjanak csak az adott csatornán, mert a nézettség miatt magasabb árat lehet kérni a reklámdőért. Két csöcs (már bocsánat a szóhasználatért) többet ér ezeknek a polgároknak, mint egy előadás valami szép és jó dologról. Pénz pénz pénz... :S

A tévé elkurvult, szó szerint, nincs mit szépíteni. Ezért is van az, hogy én két csatornát vagyok hajlandó nézni (szűk az ilyen jellegű választék nálunk egyelőre, köszi T-fos), az egyik a Spektrum, a másik a Viasat és ott is csak a Helyszínelők. A többit néha átlapozom, de valahogy csak nem tudom nézni... Győzike-Sháó, Maunika-Sháó, Anyátok közt és a többi szemét, olcsó és primitív célműsor.

KisPeye · http://amiatoronybolkifer.blog.hu/ 2008.12.02. 14:18:18

Sajnos egy kereskedelmi televíziónál a pénz a meghatározó. Ennek érdekében ültetik le a lakosság igénytelenebbik felét a fennt említett "sháó"műsorok tömkelegével, az itthoni sorozatokkal, a dzsungelműsorral és a csöcsökkel. De miért van ez így? Mert erre van igény. És ez valóban megmutatja az ország műveltségi szintjét. A nézettség érdekében bármit, és ha erre van igény, ezt nyújtják. Sajnos erre van igény.

A Helyszínelőket ha tehetem én is megnézem, mégha néha túlzásokba is esik. Számomra értékelhető még a dr. House, a stílusa miatt is (kövezzetek meg érte ha akartok :) ), továbbá szeretek belelátni az emberekbe, felismerni a problémáikat, a gondolkodásukat (akkor is, ha ez csak egy szerep, tudom :) ). Szakmámból adódóan a Tv paprikát is nézem, de ott is van hulladék műsor. És azért a tv2-n is lehet találni éjjel 1 körül jó filmeket (csak nagyon ritkán....), legalábbis volt már ilyen.... Ja, és a Beugró műsorról való levétele szerintem hatalmas hiba volt....legalábbis én szerettem, még jó, hogy ismétlik egy új, vicces műsorokat sugárzó csatornán.... :)

molaris 2008.12.02. 15:27:22

Anatómia szigorlaton a barátomnak nem ugrott be a gyomor kis- és nagygörbülete. A prof segített:
- Kolléga nézzen a Tanársegédnőre!
- Curvatura minor et maior.:)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.02. 15:45:47

Elnézést attól, aki már olvasta, de önreklám következik:

KisPeye:
A cs.m.e.l.a. effektus: bloge.blog.hu/2008/11/07/a_cs_m_e_l_a_effektus
A Beugróról egy korai: bloge.blog.hu/2008/09/29/beugro_12

És Doktor House az egyetlen sorozat, amit nézek. Igaz, nem a tévében, hanem a gépen, a letöltött régebbi részeket...

molaris: Ha valóban megtörtént, nagyon nagy.

KisPeye · http://amiatoronybolkifer.blog.hu/ 2008.12.02. 16:09:32

Loge:

Köszi, a cs.m.e.l.a. effektus tényleg nem volt világos, megkérdezhettem volna.... :)
Fábry egy érdekes figura, még ha azt a nemes célt is szolgálta a két mell, hogy megtanulják a nők magukat szűrni, Fábry hatására mégis elment a mell irányába, de Fábrytól kevés komoly dolgot látni-hallani, de nem is ezért van a műsora. Nem minden dolgával értek egyet, de a szövege jó, jókat lehet rajta röhögni, és őszintén szólva egy vendégekkel telezsúfolt nap után (miután már úgyis lezsibbadtam) igenis jó egy ilyen egyszerű, jópofa műsort nézni.

Nemrég óta olvaslak, igyekszem szépen sorban pótolni a hiányosságokat.... :)


molaris: Nem semmi a prof., jó hogy van humorérzéke (nekünk is volt vicces tanárunk, ha megszólalt, már akkor is röhögtél, és úgy buktatotta meg a fél osztályt - olyan szöveggel - , hogy közben könnyes szemmel röhögtünk.... :) ).

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.12.02. 16:16:41

látom, A hentes narrativ(k)ája senkit sem izgatott fel eléggé..
pedig rosszul olvassa :P

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.12.02. 16:17:57

amúgy az egész téma bennem akkor merült fel, amikor régen egy jelenetben láttam Szakácsy Sándort (játszik még a sorozatban?) és WK-t... megalázó lehet egy színésznek az ilyen.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.12.02. 16:21:41

ja, látom, nem jött be a linkem :(

a 2. kommentben csak erre utaltam:
www.morokonyv.hu/A%20hentes%20(hangosk%C3%B6nyv)/10702/11

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.02. 22:13:45

Murci: az egyiknél nincs megjeleníthető bejegyzés, a másiknál page not found.
Én akarok.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.10. 17:45:26

igazatok van: nem szinesznö, de...

minden korban voltak olyan qurvak, akik sokra vittek, a vegen jo utra tertek, a sexipari keresmenyekböl jotekonykodtak, vagy a hazajukat szolgaltak, de..

Ezt a szerencsetlen Staller Ilonat az olaszok meg a parlamentbe is beküldtek - hogy röhögtem akkor rajtuk, de a jeleseg mar itt van nalunk is, nem lennek meg lepve, ha valamelyik part kölcsön venne az olaszok forgatokönyvet

De ez csak a jeghegynek meg csak nem is csucsa, meg csak szazalekban sem merhetö resze, de ketseg kivül letezik ilyen, söt szinesznökröl is tudunk akik fotozassal kezdtek, de Vad Katalin ettöl meg nagyon nagyon messze van.

Persze minden kurva abban remenykedik, hogy talan majd ö lesz a következö, de sajnos ebben a szakmaban a helyes kis pofi meg a jo segg edes keves.

Ez a nö veletlenül nem agyilag nem zokni, a porno nelkül is sokra vitte volna - bar ha amugy nem kurva a mediaban nincs sok eselye.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.11. 08:11:46

"Ez a nö veletlenül nem agyilag nem zokni, a porno nelkül is sokra vitte volna"

Pont ezt gyűlölöm a legjobban: amikor valaki gátlástalanul az egyszerűbb utat választja a boldoguláshoz, az ország nagyobbik része meg tapsol neki, hogy milyen bátor. Na ja. Bátor.
süti beállítások módosítása