HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Meztelen igazság

2009.07.23. 09:56 Loge

avagy hogyan tegyük tönkre mások életét

Bár hónapokkal ezelőtti ügyről van szó, mégis furcsa aktualitással rendelkezik számomra az bulvármédiát többszörösen megjárt eset, hogy egy diák elterjesztette tanárnője meztelen képét. Az aktualitását az kínálja az esetnek, hogy kiderült, ismerem a hírben szereplő pedagógust. S még inkább az, hogy talán fordulatot vesz az ügy.

   A ****-i fizikatanárnő esete megjárta a szokásos bulvárkörutat: Blikk, Fókusz, Aktív, helyi és országos napi- és hetilapok. (Szándékosan nem linkelek egyet sem.) A történet összefoglalva annyi, hogy egy diák elterjesztett egy képet, amint a tanárnő meztelenül látható. A magyar közerkölcs egy emberként horgadt fel, hogy lám-lám, hol tartanak ma a pedagógusok. Néhány részlet azonban valahogy elkerülte a nyilvánosság figyelmét.

   Először is: a kép hamisítvány, s ezt a tanárnő minden fórumon hangsúlyozta. (Erről egyébként nemrégiben hivatalos dokumentumot is kapott.) Ennek következtében tehát nem ő a hibás, az erkölcstelen, hanem az, aki ezt terjesztette. Meg aki egyből elhitt mindent.

   Másodszor: az egyik kollega tudott a fényképről, mert azt már több évvel(!) ezelőtt összemontázsolta egy csínytevő diák, aki neki odaadta egy CD-n, csak nem akart szólni a tanárnőnek. Kérdem én: ilyen kollegától mit várhat az ember? Ha valakit meg kellett volna hurcolni a nagy nyilvánosság előtt, akkor azok ő. Az álszent, álnok munkatárs, aki szemben kedves, ám elfordulva magában kajánul  kuncog a tanárnő háta mögött.

   Harmadszor: az iskolavezetés a legkevésbé sem állt ki a tanárnő mellett, nem akartak neki hinni, s megalázó helyzetbe hozták. A mai magyar iskolarendszer díszpéldányai, akik még véletlenül sem a tanár, a dolgozó érdekeit nézik, nem az igazságra kíváncsiak, hanem a jó(?) hírnévre, s ha nem állnak ki minden kollegáért foggal-körömmel; de ilyet már nagyon sok iskolában láthattunk. (A legdurvább a megrugdosott fizikatanár főnöke volt, aki azt tudta nyilatkozni, hogy leginkább a tanár felelős a történtekért. Mert mégha igaza is van sem mondhatna ilyet, mert az ő kutyájának a kölke.)

   Negyedszer: a diákot eltávolították ugyan az iskolából, de a tanárnő élete meglehetősen gallyra ment. Munkahelyet változtatott, pszichológushoz jár, összesúgnak mögötte, s innentől kezdve ő az a tanárnő, akinek az a meztelen képe volt, tudod. Hiába derül ki ország-világ előtt, hogy montázs. (Egyébként nem derül ki, mert századakkora figyelmet sem kap, mint a meztelen képrők szóló hírek.)

   A tanárnő elmondta, hogy természetesen perli a képet megjelentető médiumokat, de kérdéses, hogy milyen eredménye lesz a pernek. A nyugodt életét, a lelki nyugalmát és a jó hírét biztosan nem fogják tudni neki visszaadni.

   S hogy mi a tanulság: nem minden tanárnő kurva.

 

S mivel nem akarok pert: A poszt egy fikció. Mindennemű hasonlóság a valós élettel pusztán a véletlen műve.

12 komment

Címkék: magyarország iskola tragédia pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr791262441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borovi 2009.07.24. 00:09:43

2. és 3. pont alapján tényleg elég mélyen tartanak már a pedagógusok.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.24. 07:55:32

Azért ne felejtsük el, hogy nem mindegyik...

Egyébként mások szerint az iskolavezetés igenis kiállt a tanárnő mellett. Csakhogy akkor miért változtatott munkahelyet?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.07.24. 08:29:24

@Loge: Ez aranyos. Két dolgot tudok javasolni. Egy: polgári per, de azonnal. Tippre Gaudi Nagy Tamás. Ők szerintem vállalják is, meg meg is nyerik. Itt van bőven vagyoni kár is, nem vagyoni kár is. Az, hogy a kis büdös takonygombócot kicsapták, meg kapott egy karót biológiából, bőven nem elég.

Kettő: HírTV. Nyilvánosságot kell adni a hamisításnak, ők ez meg tudják adni. Ez ugyan egy újabb adag bulvárfolyamot indíthat el, de szerintem nagyon nem mindegy, hogy úgy mutogatnak-e a tanárnőre, hogy ő az, aki pornózott, vagy úgy, hogy ő az, akiről képet hamisítottak.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.24. 08:40:51

@mefisto: a per folyamatban van, nem tudom, ki az ügyvéd

a nyilvánosságról: úgy áll a dolog, hogy eléggé ki van idegileg, s nem biztos, hogy erre vágyik. Egyébként teljesen egyetértek Veled, ez lenne a jó megoldás.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.07.24. 09:05:39

Akkor jó. Tudom, hogy az utolsó dolog, amire most vágyik, az egy tévéstúdió, de szerintem jobban jár, ha most letudja a helyreigazítást. Ha ezt megteszi, akkor is "összesúgnak" majd mögötte, de tényleg nem mindegy, hogy ez arról szól majd, hogy "vetkőzött", vagy arról, hogy "meghurcolták".

A kis drága elkövető életéről azóta tudni valamit? Az is megérne egy posztot. Lehetne nyomni olyan "kurucos" stílusban: személyes adatok, iwiw-profil, egyebek... :P

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.24. 09:27:29

@mefisto: ha rákeresel a teol cikkére, megtalálható benne az anya neve, meg az, hogy mi a keresztneve a fiúnak. Onnan már gyerekjáték a dolog. De hát kinek hiányzik valami ostoba sajtóper?

Youthanasia · http://kegyeshalal.blogspot.com 2009.07.24. 13:15:54

Tipikus szomorú kabátlopási ügy. Bevallom eddig nem hallottam róla, most viszont a Gugliba csak annyit írtam be, hogy "fizika tanárnő", már automatikusan kiajánlotta a következő szót: "képei"

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.24. 15:09:23

Szerencsére az egy másik tanárnő; róla már nemigen találni meg az egyetlen, nem mellesleg hamis képet.

Youthanasia · http://kegyeshalal.blogspot.com 2009.07.24. 15:56:07

@Loge:
How bizarre. Valahogy ez a tanárnőszex olyan hálás bulvártémává vált az elmúlt években. Mindenesetre érdekfeszítőbb, mint a Tanárnő és a biznisz. Dokumentumfilm, nem tudom, hogy ismeritek-e. A rendszerváltás környékén egy tanárnő százmilliós nagyságrendű adósságokat halmozott fel. Pici kultúra közeli vállalkozásba kezdett (talán tankönyveket értékesített?) picit ügyetlenül. Adósságokat kezdett felhalmozni, majd teljesen belefulladt az adósság spirálba. Uzsorásoknak a tartozások többszöröséről szóló elismervényeket írt alá. Ők többnyire az extra pénzükhöz is jutottak, rokonai, ismerősei nem. Idegei tönkrementek, őt és férjét is leszázalékolták. Elég döbbenetes sztori.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.24. 17:47:45

@Youthanasia: Nem ismerem, de érdekelne a címe

Youthanasia · http://kegyeshalal.blogspot.com 2009.07.25. 00:36:25

Érdekesmód a címe, mint írtam, csak úgy tűnik nem elég világosan, ennyi: A tanárnő és a biznisz:-)

www.magyarfilmszemle.hu/Szemle-35/Versenyfilm/A-tanarno-es-a-biznisz.html

ha ráguglizol, a youtube-n részletet is találsz belőle

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.07.30. 19:57:14

Bár én nem ismerem az ügyet, de mindenképpen jó, hogy legalább Te írtál valamit a történtekről.

Sajnos ez van manapság. A média hatalom. De csak egy irányba működik, ahogyan a példa is mutatja.

Kitartást kívánok.
süti beállítások módosítása