HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Ennél jobbat idén már nem írok

2008.12.31. 16:03 Loge

Az éles szemű és rendszeresen vissza-visszalátogató olvasóknak feltűnhetett, hogy nagyjából másfél hete gyakorlatilag a nullára redukáltam az aktivitásomat, mind poszt-, mind kommentírás szempontjából. Ennek egyszerű oka, hogy jómunkásemberként maradt némi szabadságom, s ezt -nem kívánván vele szeretett pártunkat és kormányunkat gazdagítani- még az év végére kivettem. S mint a példamutató családapák lelkes követője megvontam magamtól az írott sajtót, s megvontam magamat is a blogvilágtól, hogy teljes mellszélességgel fordulhassak a jövő nemzedék egy aprócska szegmensének tökéletesítéséhez.

Azonban, az ember, ha nem vak, illetve süket, akarva-akaratlan felcsipeget olykor némi információmorzsákat, amelyeken aztán kedvére bosszankodhat. S ha a történetünk embere éppenséggel nem introvertált, meg is oszthatja véleményét a rá figyelőkkel. Most is ez kövezkezik, röviden, mert a család vár.

  • December 27-én lebontották az ország karácsonyfáját, s azt egy rászoruló családnak adják tüzelőnek. Ez szép. Nálunk, keresztényeknél azonban az a hagyomány, az a szokás, hogy a karácsonyfa legalább vízkeresztig áll. (Egyébként ez szinte csak nálunk vízkereszt, máshol a háromkirályok/napkeleti bölcsek ünnepe, ami magyarázhatja a dolgot.) Szóval mi a rákért nem lehet legalább egy dologban követni a hagyományainkat? Feltételezem, hogy január 6-ig sem fagyott volna meg az a család.
  • A tévé, rádió folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy milyen kemény hideg van. Egy lótúrót. A kemény hideg nekem kb. a -20-25 fokot jelenti. Most, 0, -5 környékén NORMÁLIS hőmérséklet van, nem kemény hideg. Csak nem ezzel is arra akartok sarkallni, hogy jobban fűtsek?!
  • A pápa felszólította Izraelt és a HAMASZ-t, hogy kössenek békét. Jópofa dolog. Egy pápának sem tűnik fel, hogy a dalai láma SOHASEM pofáz bele olyan népek dolgaiba, amelyhez semmi köze? Valaki szóljon már Bencének.
  • Magyarország. Szabad rakétázni, de petárdázni nem. Mi ebben a logika? Az is pukkan, csak még repül is hozzá. Aztán vissza kell vinni, de az árus nem fizet érte. Helyette jövőre eladja. Jó eséllyel tehát már idén is egy tavalyi törvénytisztelő rakétáját lövik el néhányan. Aztán bejelenti a rendőrség, hogy már eddig is TÖBB SZÁZ darab petárdát foglaltak le. Bravó. Több százat. Feltehetőleg egy unatkozó kisnyugdíjastól, akiket bosszanatanak a szomszéd macskái. Nápolyban eddig 46 TONNA illegális pirotechnikai eszközt fogtak a rendőrök. S mellette van legális is... Több száz. Gratulálok.

 

Mostanra ennyi, legközelebb jövőre leszek.

Mindenkinek utolagosan is boldog karácsonyt és előzetes is békés, nyugodt új évet kívánok.

És ha addig nem jelentkeznék: kellemes húsvéti ünnepeket!

4 komment

Címkék: hírek magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr56850514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hangkert · http://hangkert.blog.hu 2009.01.07. 12:18:30

Welcome back:)

A hideg kapcsán két dolog:
A városszéli kiskertünkben háromból kettő kismacska már biztosan megfagyott... Jó, őszi macskák voltak, gyengék, ez a sorsuk.
Másrészt ha a te gyerekeid foga vacogna a fűtetlen lakásban, tuti örülnél, ha egy héttel előbb lenne meleg, hagyománytisztelet ide, vagy oda. Mert miért ne lehetne az emberség, a szolidaritás is hagyomány?;)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.01.07. 12:53:31

@Hangkert:
a fenyöfa nem alakalmas tüzifanak,
arrol nem szolva hogy a kiszallitas a felapritasköltsege feltehetöleg nagyobb, mintha ezen a penzen a tüzepröl vittek volna a tüzifat

Benedek nem foglal allast, csak bekessegre kerte a feleket

amugy meg most mar hideg van - de tenyleg

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.01.07. 22:54:52

@Hangkert: "Mert miért ne lehetne az emberség, a szolidaritás is hagyomány?;)"

Lehetne, szép gondolat. Csak nem ezektől...
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ha egy politikus megsimogat egy kisbabát a kamerák előtt, azt azért teszi, mert aranyosnak találja...

Amúgy egyet értek veled. Alapjában véve nem rossz dolog, ha segítenek valakin. (Csak minek vele telenyomni a médiát? Farizeusok.)

Hangkert · http://hangkert.blog.hu 2009.01.09. 12:34:08

Nem gondolom;)
A médiafelhajtásra egy mentséget tudok. Jó példa felmutatása. De tényleg nem gondolom, hogy ez lenne a fő motiváció.
süti beállítások módosítása