HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Miért nem szeretem Ibrahimovićot?

2009.07.28. 23:03 Loge

Az indexen járva találtam a beszámolót, valamint a szokásos blikkfangos címet arról, hogy a Barcelona új szerzeményét, Zlatan Ibrahimović-ot bemutatták a Nou Campban. Azzal hívták fel a figyelmemet, hogy Ibrahimovic olyan trükköket művelt a labdával, amit más aligha. Miután elolvastam a semmitmondó cikket, s megnéztem a hasonlóan tartalmatlan videót úgy éreztem, hogy ezt nem hagyhatom szó nélkül.

Először is az index cikkéről. Azt írják, 60.000 néző elött trükközött a bosnyák származású svéd csodacsatár. Más sajtóorgánum 40.000 emberről beszél. Most őszintén: nem mindegy, hogy az Újpest meccseinek egy vagy másfél évadnyi nézője ment ki Zlatanért? Annyira kicsinyes ez a túllicitálás, annyira szánalmasan gyerekes! A más helyeken említett 40.000 is elképesztően sok ember. 

Aztán azt írja, hogy olyan trükköt tud, amitől még a brazil focistáknak is leesik az álluk. Megnéztem a videót, aztán elolvastam, hogy ugyan melyikre gondolt. Kiderült, hogy arra, hogy a mellkasán tarja a labdát. Nagy trükk, de azért nálunk a koleszban több gyerek is meg tudta csinálni. Mondjuk nem lep meg a dolog, hogy csodaként tálalják, miután a múltkor sikerült úgy beállítani egy szép mozdulatsort, mintha a spanyolviaszt prezentálná a cikk szerzője; holott azt még én magam is meg tudtam valaha csinálni.

S végül pár szó Zlatan Ibrahhimovićról. Rengeteg játékos van, akit sokra tartok, mert olyasmit tud, amit kevesen. Ám van néhány köztük, akik -amellett, hogy tudását elismerem- egyszerűen irritálnak, s kimondottan utálom őket. Van, aki a hihetetlen méretű arcával és hisztizéseivel érte ezt el, van aki a lustaságával és opportonizmusával, van, aki azzal, hogy eligazolt valahonnan, s van a Zlatan is. Őt nem azért utáltam meg az évek alatt, mert az Interben játszott, én pedig a Rómának szurkolok, s nem is azért, mert gólt rúgott a magyaroknak. Ennél azért összetettebb a dolog. Az egész elkezdődött azzal, hogy Ibrahimovic egy rendkívül alattomos, sunyi, és meglehetősen agresszív játékos. Nem egy, nem kettő meccset láttam már, ahol egészen véletlenül kissé magasra emelte a lábát, s percekig ápolták utána a fejelő védőt. Visszahúz, könyököl, olykor hőzöng és nagyon sokat reklamál, és persze -ahogy a nagyoknál lenni szokott- hangulatjátékos. Ezekhez jön még az, hogy a Juventustól, amikor visszaminősítették a klubot, az elsők között igazolt el, s ráadásul az egyik legnagyobb riválishoz. Miután az Interrel is "csak" három bajnokságot tudott megnyerni, úgy sikerült távoznia, hogy az égvilágon senkinek sem fog a csapatból hiányozni. Gratulálok.

S amiért a poszt íródott: a nagy trükk, amely annyira jól jellemzi Zlatan Ibrahimovicot, s az egész index-mentalitást, megtekinthető a 39. másodperc körül: kézzel tartja a labdát mellkasán, miután szóltak neki, hogy kéne is valamit mutatni az érte kijött nézőknek...

 

17 komment

Címkék: index foci ostobaság zlatan ibrahimović

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr371274620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.07.29. 09:47:07

Ibra tényleg elég surgyellán, viszont igen gólérzékeny. A tököm van tele most már ezektől az átigazolásoktól. Teljesen elvesztik a csapatok az arcukat, mentalitásukat, jóformán csak a mez marad már, amivel meg lehet különböztetni őket.

mittu_domain · http://mittu-domain.blog.hu 2009.07.29. 11:32:07

Én sem szeretem Zlatant, mert tényleg egy sunyi színész. És nem tartom jó játékosnak sem. Ja! És mitől svéd?

JoóGabi 2009.07.29. 17:39:17

én sem szerettem eddig, de a bemutatkozása miatt készülök megírni a Zlatan szimpatikus lehet c. maródiak-blogposztot :) üdv

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.29. 21:46:05

@G.d.Magister: a csapatok sajnos már jópár évvel ezelőtt elveszítették az arcukat. A nívós bajnokságok közül talán még a spanyol és az olasz kis- és középcsapatok tartják magukat, már ami a nemzet- és klubhűséget illeti.

@mittu_domain: mert oda költöztek apuék. Zsidónak mégsem írhatom...

@JoóGabi: majd figyelem, aztán kommentálom. Azért az érdekelne, hogy ha eddig nem volt szimpatikus, hirtelen hogyan lett azzá... ;)

Sanya23 2009.07.30. 11:12:32

először azt akartam írni, hogy egész jó cikk, még egyet is értek vele, de aztán volt az a rész az újpesti nézőszám utalással, amit nehezen tolerálok, uh sajnos ez egy egyes fiam, leülhetsz.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.30. 11:37:59

@Sanya23: kedves Sanya23! Nem mentegetni akarom magam, de hát a tények azok tények maradnak. Azt, hogy ez Neked fájó, sajnálom.

Sanya23 2009.07.30. 15:30:14

@Loge: :) sőt :):)
nézzünk utána csak az elmúlt év átlag nézőszámának. ha már le akarsz húzni valakit, akkor legyen legalább alapja. ott van pl az emtéká, ahova télleg 100 ember jár ki meccsenként. és így már mindjárt más a leány fekvése. ugye.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.30. 21:27:27

@Sanya23: Kicsit utánajártam: kb. 4.500-5.000-es átlagnézőszámról beszélhetünk. Ez 67.500-75.000. (De ebbe nem számoltuk bele a balhék miatt szinte már rendszeres zárt kapus meccseket.)
Tehát: Egy kicsit túloztam, de sajnos nem nagyon; ezért a bunkó beszólást kéretik visszavonni! ;)

Az MTK annyira kézenfekvő példa lett volna, hogy említése már a nem elegáns kategóriába tartozott volna.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.08.02. 12:46:02

"Ibrahimovic egy rendkívül alattomos, sunyi, és meglehetősen agresszív játékos."

Számomra az egész svéd focit ellenszenvessé tette. Sok gólt rúg, de végtelen taszítú mentalitású játékos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.02. 19:55:02

Emberként nyilván nagyon ellenszenves (nem is értem, ezt miért kell megjegyezni, amikor mindenki tudja, ő maga is), a futballtudása azonban elképesztő. Tényleg olyan gólokat képes lőni, amilyeneket senki más.

Máig a fejemben van, amit az egyik kommentelő írt róla (és Céről*) az NST-n: "jelentős különbség van kettejük között, Ibra egy bunkó, Cé viszont egy patkány".

Találóan kifejezi a kettő közti (szerintem is jelentékeny) különbséget...
:-)


*Cé= Cristiano Ronaldo

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.02. 19:57:41

Ja, mi az, hogy Huszti lusta? Ezt nem is értem, mire alapozod.

A kevés igazán profi mentalitású magyar labdarúgó egyike, aki az egyik topligában (Németországban) is abszolút megállta a helyét, sőt.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.08.02. 20:18:55

@Csöncsön: Huszti profi mentalitásáról: amikor még a Fradiban játszott, de már aláírta a szerződését külföldre, volt egy sorsdöntő meccs, amin az UEFA továbbjutás múlott. Huszti a bal oldalon álldogált a meccs nagy részében, s szorosan összefonta a kezét, merthogy nagy hideg volt.

Egyébként, ha nem lenne lusta és pénzéhes, nem valószínű, hogy eligazol a Bundesligából a nívós orosz bajnokságba csereembernek...

A profi mentalitásra talán Hajnal lehet a magyar példa, esetleg Dárdai.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.02. 22:32:56

@Loge:

Nem a "nívós orosz bajnokságba" igazolt el, hanem Európa egyik legerősebb csapatába. És nem cserének.

Ma már különben az orosz bajnokság majdhogynem topligának számít. És aki odaigazol, az biztosan nem más okokból, mint futballszakmai okokból teszi. Különösen télen azért nem pont Oroszország a legvonzóbb hely... :-)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.08.03. 12:44:44

@Csöncsön: attól függetlenül, hogy a Zenit valóban a legjobbak között van, az orosz bajnokság még igencsak színvonaltalan. Hány orosz csapatot tudnál felsorolni kapásból? Ki kíváncsi arra, hogy mi történik az orosz bajnokságban? Még annyira sem érdekli a népet, mint a skót vagy a holland pontvadászat. Ezek miatt mondtam, hogy rendkívül rossz döntés volt. No persze nem anyagi szempontból... A futballszakmai okok azért számomra továbbra is erősen megkérdőjelezhetőek. ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.03. 17:22:46

@Loge: "Hány orosz csapatot tudnál felsorolni kapásból?"

Amkar Perm, Szpartak Moszkva, CSZKA Moszkva, FK Moszkva, Dinamo Moszkva, Zenit Szentpétervár, Rubin Kazany. Csak kapásból. :-)

Nem értünk egyet. Szerintem az orosz bajnokság simán az ötödik-hatodik legerősebb Európában. Az Európát nemrég végigverő Zenit legutóbb még a dobogóra sem kúszott föl a ligában, és nem azért, mert meggyengült, hanem mert jönnek föl a többiek.

Nemrég belenéztem egy orosz rangadóba (Szpartak-CSZKA). A Luzsnyiki Stadionban kb. 60.000 néző látta a meccset, remek volt a hangulat és a színvonal.

Szerintem Huszti jól döntött, amikor odament.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.08.03. 17:32:05

@Csöncsön: ezen nem fogunk összeveszni. A Perm az FK M. és a Rubin nekem eléggé fehér foltok...
Egyébként, ha nagyon kekeckedni akarnék akkor most azt kérném, nagy játékosokat soroljál fel, akik ott játszanak. De hát nyilván nem akarok. :)
Az ötödik-hatodik hely kb. reális.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.03. 17:53:07

@Loge: "ezen nem fogunk összeveszni"

Ebben biztos vagyok. ;-)

Huszti a Hannoverből igazolhatott volna a Celticbe például. A Celtic csapatként gyengébb, mint a Zenit, ez egyértelmű, azt meg ezek szerint te is elismered, hogy a skót liga gyengébb, mint az orosz.

No de túlragoztuk. Az a lényeg, hogy szerintem Huszti egy igazi profi, akinek persze valóban voltak homályos foltjai a karrierjében.
süti beállítások módosítása