HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

All out?

2008.11.10. 11:45 Loge

 

Végre nem a kormánynál van az Ász pár

Kiskaput találtak a pókerklubok, hogy kikerüljék a versenyek utáni adózást, írja az index. Korda Gyuri bácsi (és utóvégre Klárika) áldásos tevékenységének köszönhetően egy-egy hétvégén a versenyeken -a becslések szerint- akár félmilliárd forint is gazdát cserélhet, s az ez utáni adó bizony roppantul hiányzik állambácsinak. Ez az érme egyik oldala.

A pókeresek már amúgy is régóta panaszkodnak az idióta adózási törvény miatt, amely teljesen idegen a póker szellemétől, s ellenkezik a reális gondolkodással is. Nézzünk egy fiktív esetet, hogy lássuk bölcs törvényhozóink logikáját: Elhatározom, hogy elkezdek komoly pénzben játszani, 100.000 forintot áldozok a mutatványra. (Lehet, hogy sokaknak ez nem komoly összeg; én magam nem tudok kiszakadni a közszféra fizetéséből adódó állapotokból.) Az első három héten elvesztek összesen 90.000 forintot. A negyedik héten jó helyezést érek el egy versenyen, s nyerek 40.000-et. Nem vagyok hülye, belátom, hogy nem vagyok jó, abbahagyom. A végeredmény az én szemszögömből: mínusz 50.000 Ft. A végeredmény az állam szemszögéből: 40.000 forint nem adózott jövedelem.

A törvényeknek -elvileg- a közgondolkodást, az átlagember véleményét kellene tükröznie. Nem tudom, hányan gondolják úgy, hogy a fenti logika helyes, de attól tartok, vajmi kevesen. Nyilván ésszerű persze az ügymenet az állam szemszögéből, hiszen még az adózott pénzem banki kamatait, és az elvált szülők gyerekét is megadóztatja. (Ugyanis a gyerektartás a már adózott jövedelemből kerül levonásra, ergo maga is adózottá lesz.) Ezek után nem meglepő, hogy az összességében 50.000 forintos veszteséget megadóztatná.

Ezeket végigondolva egyrészt eszembe ötlik Petőfitől, hogy foglalod a kurvanyádat, másrészt örömmel tölt el, hogy a pókerklubok kiskaput találtak és kis bosszúságot okozhatnak pártunknak és kormányunknak.

3 komment

Címkék: magyarország póker korda pókerverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr82760138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hangkert · http://hangkert.blog.hu 2008.11.10. 23:12:12

Engem egy külföldi netes pókeroldalra hívtak volna, de egyelőre nem mentem. Van is ott valami kistétes stratégia, amit profi játékos mutat be és az alapján játszva az engem hívó nyerni szokott, de különösebben nem inspirál a dolog. Azokon az oldalakon is kell adózni? Vagy így a neten is megkerülhjető a magyar törvény?

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.11. 09:04:56

Ez úgy működik, hogy az online pókernél van egy ú.n. rake, amit minden körben levonnak az össztétből. Ez általában 5%. Ez azonban nem adó, hanem a játékoldal jutaléka.
Ha nyersz, és hazautalod a pókerszámládról a pénzt a bankszámládra, akkor kell adóznod utána. Elvileg köteles vagy a következő adóbevalláskor feltüntetni, mennyi jövedelmed származott. A pókernyeremény is jövedelemnek számít, így elvileg adózni kellene utána. (Ahogy egyébként az online sportfogadásból származó nyeremény után is.) Azzal persze nem törődik az állam, hogy neked mennyibe volt az, hogy nyertél X forintot.

Ezek után azt mondom, vallja be, akinek két anyja van.

Scala 2008.11.22. 05:50:30

:-D
Ez olyan magyaros poszt (téma) és a kommentek is.
süti beállítások módosítása