HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Gondolatok a pontonhíd kapcsán

2009.07.16. 12:46 Loge

A napokban dönt arról a fővárosi közgyűlés, hogy szükség van-e egy pontonhídra, amíg a Margit hidat felújítják. Nehéz döntés, mert bár irgalmatlan sokba kerülne, egyszerre csak egy sávon és egy irányban haladhatna rajta a forgalom és mivel ugye a Dunán lenne, a jelentős hajóforgalom miatt naponta legalább egyszer szét kellene szedni minimum másfélszáz métert belőle, ám mindezek elhanyagolhatóak, hiszen megint lehetne egy olyan presztízsberuházást eszközölni, aminek semmi értelme, de néhány haver nagyon jól járna. Amíg a közgyűlés töri a fejét, én javasolnék néhány további dolgot, amit ehhez hasonlóan ideiglenesen megoldhatnának:

  •    Ideiglenesen dobjanak össze egy tizenötezer fős koncerttermet Pécsre, hogy ne legyen akkora égés a EKF projekt. 2011-ben szét is lehet szedni, mert amúgy Magyarországon a kultúra nehezen eladható dolog.
  •    Ideiglenesen kijavíthatnák hazánk úthálózatát, hogy végre tengelytörés nélkül lehessen közlekedni keresztbe is, ne csak a főváros felé. Ezt az ideiglenességet én, személy szerint olyan 50 évre gondolnám, a többi legyen mások gondja.
  •    Ideiglenesen összevásárolhatnának néhány klasszist a Fradiba, mondjuk két évre, úgy, hogy első évben az NB1-et, a másodikban a BL-t nyernék meg. Utána máris mehetnének.
  •    Esetleg a következő 30 évre felhúzhatnák a pedagógusok fizetését, hogy ne kelljen szomorú arccal a párizsit levennem a polcról a boltban. Utána csinálnak, amit akarnak.
  •    Ideiglenesen rendbe rakhatnák a helyi kórház szülészetét, hogy emberi körülményeket tudjanak biztosítani a bent fekvőknek. Erre kb. még 10 évig lenne szükségem. Széf nem kell.
  •    Ideigelenesen eltakarodhatna a fenébe az egész kormány a pesti közgyűléssel egyetemben, de csak addig, amíg újra megszerzik a választók bizalmát. Mert ez a jelenlegi ~15 % azért eléggé sovány.

2 komment

Címkék: magyarország idiotizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr71249164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.07.21. 22:58:42

Jó, pontonhíd nem lesz. De ha ideiglenesen kiásunk egy közúti alagutat a Nyugati és a Moszkva tér között, amit a felújítás végén visszatemetünk, és mindezt potom 60 milliárdért, az is jó, nem?

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.22. 08:25:30

Vigyázz, mefisto, mert ha ilyen ötleteid vannak, s nem mellesleg rendelkezel olyan haveri körrel, akiknek le lehet osztani a melót, hamar kormányzati pozícióban találhatod magad! :)
süti beállítások módosítása