HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Cserét kérek, Mester!

2008.12.17. 11:42 Loge

Jópár rejtély van a számomra az ország működésének logikájában, de az egyik legnagyobb rejtély az aktuális külügyminiszter, Göncz Kinga személye. Rendben van, hogy az apukáját, Árpi bácsit sokra tartjuk, visszasírjuk, de ez a tisztelet nem öröklődik apáról fiúra-lányra. Nem a középkorban élünk, ahol az uralkodást Istentől való kiválasztottsággal magyarázták, amely továbböröklődik a család tagjaiban.

Nekem, személy szerint kifejezetten ellenszenves dolog, amikor a gyerek ugyanazt műveli, mint az apja, ugyanazt, csak rosszabbul. S ehhez az ellenszenvhez jön még az is, hogy a gyerek Árpi bácsi börtönőreinek gyerekeivel játszik most éppen egy csapatban. Annak sem örültem, amikor láttam játszani a kis Albert Flórit, mert sok köszönet nem volt benne, de még mindig jobban elviseltem, mint ha az Újpestben láttam volna. Olaszországban politizál Mussolini unokája, Alessandra. Jobboldali konzervatív; bal oldalon még ennyi hitele sem lenne.

Lépjünk túl azonban ezen a dolgon. Teljesen nyilvánvaló, hogy ez a poszt nem íródott volna meg, ha a külügyminiszter asszony jól végzi a munkáját, ám sajnos nem így van. Számtalan eset bizonyítja, hogy nem volt jó igazolás. A jól csengő név szerzett ugyan néhány hívet a csapatnak, ám ezek, a mutatott játék alapján gyorsan elpártoltak. Lássuk be, Göncz Kinga egyszerűen nem alkalmas erre a posztra. Mindezt a legvilágosabban a Szlovákiával zajló viszonyunk világítja meg.

Egy baráti társaságban szó nélkül lehet hagyni, ha az egyik ittas vendég megjegyzést tesz egy hölgy kinézetére, a politikában viszont nem. Illetve dehogynem: ezzel is gyengeségünket hangsúlyozzuk. Vegyük már észre, hogy északi szomszédaink nem olyan úriemberek, akik elszégyellik magukat, ha rajtakapják őket, hogy egy dekoltázst bámulnak. Politikájuk sokkal inkább hasonlítható az olyan emberhez, aki udvarlás gyanánt belecsíp egy nő seggébe, majd sörszagúan rákacsint. Ficoval nem az a helyes eljárás, hogy nem reagálunk rá, mint ha egy buszon kötözködne valami evolúciós zsákutca. Vegyük észre, hogy állandóan ezen a buszon ülünk, nem fogunk leszállni három perc múlva. Az ilyeneket rendre kell utasítani, vagy szólni a sofőrnek/kalauznak, hogy intézkedjen.

Szánalmas, ahogy Göncz Kinga reagálni szokott a magyarokat ért atrocitásokra, a végtelenül primitív, és a politikai életben kevéssé megszokott beszólásokra, és úgy egyáltalán az adódó szituációkra. Megértem én, ha úgy gondolja, olykor jobb csendben maradni, de jelezném, hogy nem mindig.

Lehet, hogy e hallgatás oka a miniszterasszony szakmai múltjában keresendő: ő ugyanis pszichiáter. (Ne kérdezze tőlem senki, mert magam sem tudom, hogy külügyminiszternek miért épp egy pszichiátert neveznek ki.) El tudom viszont képzelni, hogy munkáját pszichoanalitikus módszerekkel végzi, azaz szépen meghallgatja a páciensét, s utána tanácsokat ad neki. A lélekgyógyászatban bizonyára üdvös ez az eljárás, a külügyekben viszont kevéssé. Itt tiltakozni szoktak, kérdőre vonni, tárgyalni, feljegyzéseket küldeni, vagy mit tudom én még mit, de nem hallgatni. A pszichiáter tehát nem tűnik jó választásnak. Egészen pontosan ez a pszichiáter. De ha ragaszkodnak ehhez a hajszerkezethez, és ehhez a szakmához mint a külügyminiszterségi alkalmasság kvintesszenciájához, akkor van egy javaslatom:

Legyen az új külügyminiszter Dr. Csernus Imre! Ő, ellentétben Göncz Kingával őszintén, kertelés nélkül meg szokta mondani a véleményét mindenkinek. Elképzelem, az unott, flegma arckifejezését, a lassú, darabos beszédét, a szúró tekintetét, amint Ficoval tárgyal:

-Miért verték meg a magyarokat a meccsen?

-Rendőreink szakszerűen léptek fel, s csupán a provokációra reagáltva védték meg magukat.

-HA-ZU-DIK!

-A videofelvételeket most elemzik kollegáim, azokból kiderül az igazság.

-Maga egy szánalmas kis akarnok, kisebbségi komplexussal, idegengyűlölettel, és mérhetetlen arroganciával. Nem jósolok magának sokat, ha így folytatja.

11 komment

Címkék: magyarország szlovákia külügy göncz kinga dr. csernus

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr68827769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.17. 14:41:08

Csernus nem jó választás. Igaz, hogy délfelé, de ő is határontúli magyar. Még örülhetne, ha Ficóék nem köpik le.

Egyébként be kell látni, hogy erősebb kezű, határozottabb külügyminiszterre lenne szükség.

Scala 2008.12.17. 15:54:18

Csernust utálom, sztem egy primitív öntelt pöcs.

Az egész kormány szörnyű, nem tudom mit kell fennakadni ilyen 'apróságokon'. Amúgy meg sose várd egy baloldalitól, hogy bármilyen érték mellett kiálljon. Fogalmilag kizárt.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.12.17. 15:58:54

Reckl Amál,

most a poénon túl (ami nagyon jó volt :))))), hogy Csernus legyen a külügyér:

Nem látom az összefüggést. Attól, hogy Csernus bácskai, attól még nem kisebb magyar mint te vagy én. Azt a szégyenhatárt meg hagyjuk. Nem hiszem, hogy ez számítana, amikor leül Ficóval szemben. Ficónak is tökmindegy, hogy ilyen vagy olyan magyar, utálja egyformán. Csernus pedig éppen bácskai származása miatt szívén viselné az elszakított magyarság sorsát.

Göncz pedig abzug, ez olyan egyértelmű, mint hogy Malina Hedviget megverték.

Scala 2008.12.17. 16:00:47

És Loge, ugye a papát is csak a kormányosék sírják vissza,vagy Te is? Mert én nem. :-)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2008.12.17. 19:13:37

Stimmt. A magyar külpolitika teljesítménye mérhetetlen. Statisztikai hibahatáron belül van. Kinga drága még a Gyurcsány-kormány mércéjével mérve is botrányosan alkalmatlan. A minimális teljesítmény, amit a magyar külügynek hoznia kellene, az a vezető szerep a Kárpát-medencében meg az észak-balkáni térségben, a határon túli magyarság integrációja, illetve egy stratégiai együttműködés Németországgal, Ausztriával meg Lengyelországgal.

Helyette mi vagyunk a falu hülyéje, akit ha pofán csapnak, akkor meredten néz és méltatlankodva tiltakozni kezd.

Köszönjük Emese!
Illetve Kinga!

Hangkert · http://hangkert.blog.hu 2008.12.18. 18:05:14

Még mindig rötyögök a bejegyzésen:)

Scala 2008.12.18. 19:06:19

Tegnap a budaörsu Auchanban a tejes pultnál felmerült a bejegyzésed (szlovák tejet választottunk). Férjem egyetért és üdvözletét küldi! :-)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.12.18. 20:27:25

:) loge, már az Auchan-ban is rólad beszélnek! Mi lesz ebből?! :)

Egyébként a poszt király volt, én is röhögtem rajta, persze.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.12.20. 07:00:21

Azért a Csernus haját is meg lehet nézni :-)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.20. 09:25:22

Hűha. Ha már az Auchanban is szóba jövök, akkor lassan nekiállhatok kidolgozni a hatalomátvétel apróbb részleteit is... :D

Amúgy Csernust nyilvánvalóan poénból írtam.
süti beállítások módosítása