HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Jóléti társadalom

2009.07.10. 15:17 Loge

1995 után idén ismét meghalt egy férfi a Pamplonában zajló bikafuttatáson.  Azon túl, hogy sajnálom az illető családját, van véleményem a dologról.

   A jóléti társadalom újabb áldozatot szedett. Egy egészséges világban ilyen marhaság, hogy az ember szórakozásból fusson feldühített bikák elől, és kedvtelésből, unalomból veszélyeztesse az életét nem fordulhatna elő. Annyi szép és biztonságos hobbi létezik a világon, annyi dologgal lehet emelni az adrenalinszintet, ha valaki éppen arra vágyik, annyi magunk és mások számára fontos dolgot lehetne művelni, de nem. A jóléti társadalom emberének arra van szüksége, hogy "megvalósítsa önmagát". Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy egy barom kitalálta, hogy mekkora buli feldühödött bikák elől szaladni, a többi agyalágyult meg elhitte neki, valamit a globális médiának.

   Természetesen ez a jelenség nem egyedülálló. Divat az otthonszülés is. Száz éve az emberek összetették volna a kezüket, ha kórházban, emberi viszonyok között szülhettek volna. Mára a jóléti társadalom embere kitalálta, hogy otthon mennyivel jobb az újszülöttnek meg az anyjának. Aztán ilyen a vegetarianizmus. Félre értés ne essék, nem haragszom azokra, akik művelik, csak megállapítom, hogy részei azoknak, akik elhitték a nagy népbutítást, miszerint ez egészségesebb. A biológia általában ritkán téved. (Jó, tudom, de a kacsacsőrű emlős erősíti ezt a szabályt.) Az ember, fogsora alapján mindenevő: szüksége van a növényekre és a húsokra egyaránt. Megint csak azt tudom mondani, hogy száz éve az emberek a seggüket verték volna a földhöz örömükben, ha minden nap ehettek volna húst. Mi pedig hobbiból megválunk ettől. Mert jólétünkben nem tudunk már mit kitalálni magunknak. S ezzel nincs is semmi baj, csak ne magasztalnák annyian ezeket a dolgokat, ne néznének le mindenkit, aki nem követi őket. (Természetesen tisztelet a kivételnek.)

   Sajnálom ezt csókát, aki a minap elhúnyt, de lehetett tudni, hogy a bikafuttatás veszélyes üzem. Az EU állatvédelmi szabályairól, a radikális állatvédőkről és az Ibér-félsziget bikakultúrájáról később.

3 komment

Címkék: ostobaság jólét vegetarianizmus otthonszülés jóléti társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr961238670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.07.11. 01:21:26

Nagyon jó kis poszt, jókat derültem (kacsacsőrű emlős rulez), de ezt a bikafutást vagy mit elég régen kitalálták, nem? A spanyolok egyébként is teljesen őrültek, l. még bikaviadal, embertornyok ünnepeken szédítő magasságban, stb. Nem bírnak magukkal, úgy látom. Talán a meleg teszi.

Vegetarianizmus, otthonszülés: (ál)tudományos nézetek, mint valláspótlékok.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.13. 15:40:45

Mindkettőtökkel egyetértek.

Engem is nagyon irritál, amikor valakinek nem elég, hogy lyuk van a fenekén. Bungee jumpingtól a bikafuttatásig tiszta őrület. Ezt az energiát másba is lehetne fektetni.

Remélem, Geréb Ágnest, aki valóban olyan, mint egy vallási vezető, letöltendő börtönbüntetésre ítélik. Egyszer elkísértem egy barátomat egy ilyen szüléses csoportba. Teljesen olyanok voltak, mint valami szekta. Nevetségesen beszűkültek.

A vegákról már többször is írtam, nagyon irritálnak. Nem az, ha valaki nem eszik húst, az magánügy. Hanem hogy gyilkosnak nevez csak azért, mert én igen. És közben ő a természet gyermeke. Elmondhatná ezeknek valaki, hogy a természetben néha sajnos kegyetlen gyilkosságok zajlanak.
Én az afrikai éhezőkkel szoktam példálózni. Képzeljük el, amint azt mondja az afrikai kisgyerek: Nem kérem, ez hús. Nekem elveim vannak.
Civilizációs betegség.

Megint szívemből szóltál.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.15. 21:36:27

@Reckl_Amál: Geréb Ágnesről jót is, rosszat is hallottam bőven. Az egyik ismerősöméknél ő működött közre, és rendben lezajlott minden. Mondjuk azt azért kicsit erősnek éreztem, hogy miután otthon megszülte a 4 kiló feletti babát (szakadás nélkül!) rá egy hétre a vásári forgatagban találkoztunk, s velük volt az újszülött is. Anyámat idézem: mint a gazellák. Szül, aztán már fut tovább...
Másik ismerősömék szintén otthon szülték a három gyereket, ott is minden rendben ment.
Azért arról, hogy ez mennyire jó, azt az apukát kellene megkérdezni, akinek a gyermeke (és felesége is?) belehalt az akcióba.

Külföldön úgy csinálják, hogy a szülés ideje alatt a ház előtt várakozik a mentőautó, hogy komplikáció esetén segíthessen. Nálunk ez akkor képzelhető el, ha pont ott fogy ki belőle a benzin...
süti beállítások módosítása