HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Pandúrból rabló

2009.07.31. 10:11 Loge

Írja az index, hogy elkaptak egy ügyészt, amikor a kenőpénzt akarta átvenni valami parkolóban. Az ügyészek körül gyanús csönd volt, de most megnyugodhatunk: ők sem különbek a Deákné vásznánál. Írják még, hogy egy korábbi vádlottal szexuális kapcsolatot részesített annak fejében, hogy felfüggesztettet kér rá. Ezek olvastával először is elöntött az ideg, utána pedig végiggondoltam néhány dolgot.

Az elején kijelentem, hogy kevés undorítóbb dolgot tudok elképzelni egy férfitól, minthogy gyakorlatilag zsarolással arra kényszerítsen egy nőt, hogy lefeküdjön vele, azaz gyakorlatilag prostituálja. A szememben ez nagyjából egyenértékű a nemi erőszakkal. Olyan szempontból, hogy tulajdonképpen pont az erőszak nem jelenik meg benne, enyhébb a dolog, viszont ezt bőségesen ellensúlyozza az a tudat, amely a kényszerhelyzetben lévő nőben megmarad, hogy t.i. prostituálta magát. Az sem kis dolog, hogy az ügyész eladta magát, de számomra eltörpül a szexuális visszaélés mellett. (Természetesen lehetnek olyan esetek és olyan személyek, akiknek nem jelent akkora gondot egy ilyen aktus, mint amekkorának én vázolom, de remélem, hogy nem ez az átlag.)

Írja a cikk, hogy "ha bűnösnek találják, akár börtönbe is kerülhet." Milyen világ ez? Mi az, hogy akár? Mégis még mit kellene elkövetnie ahhoz, hogy biztosan börtönbe kerüljön? Arról nem is beszélve, hogy most bezzeg lapít a média, ez nem vezető hír.

Kíváncsi lennék, milyen visszhang lenne akkor, ha mondjuk ugyanezt egy tanár csinálja! Egy tanár is csak "akár börtönbe is kerülhet" kategória lenne, ha kiderülne róla, hogy egy érettségiért esetenként 2 milliót, esetenként egy-egy laza numerát kért a tanítványaitól? Erősen kétlem...

5 komment

Címkék: média magyarország korrupció nemi erőszak pofátlanság visszaélés

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr411279162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.07.31. 12:40:56

"Milyen világ ez? Mi az, hogy akár? Mégis még mit kellene elkövetnie ahhoz, hogy biztosan börtönbe kerüljön? "
Filmet tölt le a netről. Ezer év kitoloncolás a vár fokán.
Jó a szó, tesó!:)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.31. 21:11:22

@P.W.H.: a letöltés Magyarországon nem bűn, akármennyire is ezt akarják áthozni a derék szoftverdetektívek. Itthon a feltöltés a bűn, ergo, ha torrent oldalról töltesz, az bűnnek számít, ha sms-es fizetős oldalról, akkor nem vétettél a paragrafusok ellen.

Tehát valami más, hasonlóan rettenetes bűnt találj, ami miatt lesittelhetik a derék ügyész urat. ;)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.08.01. 20:53:27

Varga Gergely egy rakás szerencsétlenség. Ez tény. Ezzel együtt azonban "az ügyészekről" kollektíve nem szabad ez alapján véleményt alkotni. A normális emberek ott is többségben vannak.

A börtönbüntetés kapcsán meg az "akár" elsősorban azt jelenti, hogy még ha szabadságvesztés főbüntetést szabnak is ki (és nem pénzbüntetést, vagy közérdekű munkát), még akkor is elképzelhető, hogy nem kell leülnie.

Persze megérdemelné, ha lesittelnék.


Hatalmas Off:

Mi is írtunk egy posztot egy drága ügyész úrról. Ha időd engedi, VÉGRE EGYSZER MÁR AKÁR átnézhetnél az én blogomra is... XD

Manuáltrekkbekk:

archiregnum.blog.hu/2009/07/31/varga_gergely_az_ugyeszseg_csodore

On:

Scala 2009.08.04. 00:14:31

Nos, ez egy aranyosan naív és messzemenőkig jogosan felháborodott post lett.
Csak röviden:
- a nemi kapcsolatra kényszerítés sztem sem enyhébb, mint az erőszakos közösülés, bár kétségtelenül két külön bűncselekmény (a fizikai erőszak avagy a sértett védekezésre képtelenségének kihasználása a többlet az erőszakos köz-nél, jól látod). Szóval ezer %-ban egyetértek!
A nem szabad akaratból létesített nemi kapcsolat jelentős érdeksérelem, a sokszor tiport ún. alkotmányos személyi szabadságjogokat sérti.

Az a szép benne, hogy mint itt is, jogszerű magatartás kilátásba helyezésével is el lehet követni. de ez a sértettnek súlyos hátrányt jelent ugye, amely alkalmas arra, hogy benne komoly félelmet keltsen.

Két eredméyne van: egy pszichés: arra ösztökéli a sértettet, hogy valamit tegyen/ne tegyen/ vagy eltűrjön (itt mindhárom volt, ha elemezzük, de a jog szempontjából csak a tegyen vagy az eltűrjön.. na ez jó kérdés :-D
+
ez a sértettnek jelentős érdeksérelmet okoz!

- a másik viszont, (@mefisto: még nem olvastam a linkeltet, de fogom.)
/lehet erre az esetre nem vonatkozik, de valamit olvastam, ami nem hagy nyugodni, de csak félszavak voltak.../
Szóval a sorok között kell olvasni uraim:
- elszánt lufiküzdelem van a korrupció ellen minden szinten (ezt Te is említed Loge)
- lehet illető vagy valaki ügyészi részről pl. abban az ügyben, ahol ez a női vádlott volt vagy egy teljesen más ügyben, egy másik ügyben is készül vádat emelni / végezni a dolgát, és illetőre akarnak/-tak nyomást gyakorolni a hangos botránnyal. Kvázi megfélelmlítés vagy zsarolás, alku.

Olvasni a sorok között, és sok logikai lépés, akkor talán megleled a sajtóban a porszemnyi lényeget.

Bár lehet én vagyok csak ilyen periódusban, a Donna Leon krimik miatt.
Vélemény?

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.08.04. 09:44:54

@Scala: A sorok között olvasás tudománya sajnos kiveszni látszik a mai emberekből, pedig talán nagyobb szükség lenne rá most, mint az elmúlt rendszerben. Akkoriban az értelmiséggel elsajátíttatták ezt a képességet, hiszen az erősen cenzúrázott híreket nem lehetett máshogy felfogni.
Ma egy kicsit más a helyzet: mára ott tartunk, hogy nem igazán találni pártatlan és elfogulatlan hírforrást, így eleve torzított információkhoz juttatják a népet. Az más kérdés, hogy a nép a seggét veri örömében a földhöz, hogy nem kell neki az agyát használnia, hanem a saját szája íze és pártállása alapján ki-ki megtalálhatja a neki való csatornát, folyóiratot az ATV-től az Echo-ig, a Népszavától a Magyar Hírlapig.

Én az iskolában -többek között- erre is megpróbálom megtanítani az emberkéket, hogy ne dőljenek be az agitpropnak, hanem ésszel értelmezzék az információt. (De arról, hogy ez mennyire sikerül, őket kellene megkérdezni...)
süti beállítások módosítása