HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

Diktatúra Monokon

2009.07.29. 18:19 Loge

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere akkor vált ismertté, amikor pár éve kitalálta azt a vérlázító és felháborító dolgot, hogy munkát vár el attól, akinek pénzt ad. Szerencsére az ország vezetői hangos szóval felléptek ellene, ám az idő végül mégis csak őt igazolta, s mára sajnos teljesen bevett gyakorlattá lett az, hogy szerencsétlenebb sorsú honfitársainknak is dolgozni kell a pénzért.

    Ez azonban közel sem volt elég ennek a teljesen antiszociális egyednek! Most azt találta ki, hogy rendkívüli szociális segélyt csak annak ad, aki termel valami haszonnövényt, s aki képes rendet tartani a háza előtt. Ki hallott már ilyen mértékű intoleranciát?! Hiszen ki ne tudná, hogy a szeméttelep jellegű utcafront  és a penetráns szagú, rablótámadás utáni állapotokat idéző enteriőr már hosszú évtizedek óta szerencsétlenebb sorsú honfitársaink népi kultúrájának a szerves részét képezik. Ám még ennél is tovább ment ez az arcátlan alak! Meghatározta, hogy a rendkívüli szociális segélyt csak meghatározott helyen és meghatározott termékre lehessen elkölteni! Hát mi ez, kérem, étkezési jegy?! Természetesen a felhasználóhelyek között nem lesz benne a Takiék kocsmája, meg a Marika poharazója sem. Sőt, ahogy sejtem, még dohánytermékre sem lehet majd felhasználni! Hát van ennek az embernek szíve? Hát egyáltalán ember az ilyen? Komolyan mondom, úgy érezheti magát a szerencsétlen sorsú emberke Monokon, mintha diktatúrában élnénk. Mi másra utalna az, hogy meghatározzák mire költheti el a neki járó pénzt?!

   Nagyon remélem, hogy valaki gyorsan észbe kap, és csinálnak valamit, mert ez így türhetetlen. A végén még azt is kitalálja valaki, hogy járassuk iskolába szemünk fényeit, vagy hogy -horribile dictu- fizessünk adót!

30 komment

Címkék: magyarország csoda demagógia monok szepessy zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr201276087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_puma_ 2009.07.29. 22:07:05

Szepessy Zsolt for President!

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.29. 22:07:44

@_puma_: eredetileg ezt a címet szántam az írásnak...

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.07.29. 23:08:16

No, hallom, hogy ezen az "étkezési jegy" dolgon már elgondolkodott a kormány is... hoppá! Én egyébként "nem értek a focihoz", magyarán nem tudom innen Pestről, egy értelmiségi tisztes szegénységéből megítélni a dolgot. Persze egyrészt abszút logikus, másrészt azért lehetne egy kis engedmény, hogy mondjuk 80 % csak meghatározott dolgokra, a maradékkal csinálhat, amit akar.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.30. 07:39:58

Jómagam "szerencsére" közöttük lakom, egy gettóban, Ferencvárosban, így szavam lehet, sőt: kell, hogy legyen ellenük/hozzájuk.
Amit ez a srác csinál ott Monokon, az (remélem) a jövőbeli Magyarország modellje, és ha az, akkor nem csak elvekkel, gondolatokkal, hanem immáron a magam eszközeivel is támogatni fogom (aki ismer, tudja, miről beszélek).

A cigány, barátaim, csak és kizárólag az erőszakból ért. Ha gyengének mutatkozunk vele szemben, végünk. Ez a polgármester srác fellép ellenük, és a vicc az egészben az, hogy (hiszen én is ezt írtam) mindenki azt hiszi: ellenük lép fel, a gondatlan költekezésük, uzsoráik, kétnapos segélypénzeik, italra, cigire költött magyar adófizetői forintok elherdálása ellen - miközben természetesen mindannyian tudjuk, hogy MELLETTÜK kardoskodik, a jobb útra nevelésük mellett.

Mert mi a cigány? Haszonállat? Miért hiszem azt, hogy előző mondatom valamit súrolt?
Csak egy tanulatlan, tapasztalatlan, nehezen nevelhető, ezért erőszakkal irányítható haszonállatot kell így megregulázni, mint a monoki (és a magyarországi) cigányokat.

Ja, most rasszista voltam...
Nekem már szabad! Bocsánat, backstabisták! Én nem "mesdsze" élek tőlük, nem burokban, nem Budán, nem őrzött objektumok mélyén - én itt vagyok velük a gettóban, úgyhogy kérdezz, ha valamit nem tudsz! :-)

Nagyon jó ez a bejegyzésed, Loge!

_puma_ 2009.07.30. 08:23:51

@Tom Bobb: sztem nem ez a lenyeg. a magyarorszagon elo emberek tobbsegere raferne egy monoki program. faji hovatartozastol fuggetlenul.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.07.30. 09:17:15

Ő legalább nem fél meglépni ezeket a dolgokat. A többiek meg fosnak, hogy akkor szavazatot fognak veszteni legközelebb, meg tüntetni fognak, meg fenyegetőzni. De leginkább az elsőtől...

SirJohn 2009.07.30. 11:47:25

Abszolute egyet kell értenem, ezen intézkedések a kisebbségÉRT van, nem ellenük.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.30. 13:46:45

Jaj, ne ijesztgess Loge, azt hittem, már megőrültél.. :)

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.07.30. 15:50:28

Barátaim! Ezek pitiáner, aljas látszatintézkedések. A segélyre költött pénz nem lesz kevesebb, ha kártyára adják. Sőt, több lesz az adminisztrációs költségek miatt. Csak a segélyezettnek lesz szarabb. Persze, van aki ennek is örül.
A segély nem érdem, hanem rászorultság alapján jár. A rendetlen porta gazdája is lehet éhes.
Aljas politikusok játszanak az elkeseredésre és a legszerencsétlenebbeket ütik. Haszna ugyan nincs, de kielégíti a nemtelen indulatokat.
Évente százmilliárdokkal támogatjuk a mezőgazdaságot, ami a hazai fogyasztást sem képes megtermelni, a MÁV-ot, ami használhatatlan szolgáltatást nyújt, a GDP 1-2 %-val költünk többet a közszolgáinkra, mint az európai átlag ...
Talán itt kellene spórolni, csak ugye itt lenne kemény ellenállás. De olyat még nem hallott senki, hogy valaki a tiltakozó romák vagy hajléktalanok miatt bukta el a választást.

khmm... 2009.07.30. 16:51:44

P.W.H.:

A rendetlen porta - egész nap herétverő - tulajdonosa talán kicsit _emberi_ körülményeket teremthetne maga körül... Ha már úgyis ráér...

amúgy már csak 2,16% vevő az ilyen libbant gondolatokra...... :-)

Kölönc 2009.07.30. 17:04:22

@P.W.H.:

Ha adok valamit akkor szerintem jogom van beleszolni, hogy azt mire költsék el, nem?

Évente százmilliárdokkal támogatjuk a mezőgazdaságot, ami a hazai fogyasztást sem képes megtermelni.

Ez a kijelentés elég demagógnak hangzik.

Kicknick 2009.07.30. 17:13:14

Vazze, majdnem mindenkivel egyetértek. Kivéve PWH-t.
Neki meg azt üzenem, jelöltesse magát prezidentnek! És mutassa meg nekünk gyarló batároknak, hogyan is kell gatyába rázni az országot :)

Yasashi Tanuki 2009.07.30. 17:19:09

Az a tragikus, hogy ezeket a magától értetődő dolgokat bizonyos embereknek magyarázni kell.
Nagyon elszaladt a ló az emúlt 20 évben. Egy új Kádár kell az országnak?

Yasashi Tanuki 2009.07.30. 17:22:28

@P.W.H.: Elsősorban nem a megtakaritás miatt van szüksége ezekre az intézkedésekre, hanem azért, hogy megváltozzon a cigányok attitűdje az ingyen kapott pénzhez, kevésbé legyenek kiszolgáltatottak és a ne tudják a gyerekeik rovására űzni a káros szenvedélyeiket.
A cukorral próbáljuk őket idomitani már idestova 50 éve eredménytelenül, most eljött a korbács ideje.

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.07.30. 17:34:26

@khmm...: Rendet csinálhatna. Továbbá, a metróban bűzölgő dolgos polgár is megmosakodhatna, a nyugdíjas is felszedhetné a szart a kutyája után, a GYES-es kismama is felsöpörhetné a járdát a háza előtt, a mulatozó ifjúság is hazavihetné a vizeletét, ahelyett, hogy a kapualjba pisál. Sőt, szemetelni sem létszükséglet. Piszkos, rendetlen, igénytelen bagázs vagyunk. De ennek semmi köze a segélyezéshez. A segély azért kellene, hogy járjon, mert az illető rászorul. A rendetlenség csúnya dolog, de nem büntetjük éhhalállal. Továbbá a rendetlenség nem csak a szegényeket jellemzi. A minimálbéres vállalkozó is csak akkor kap adókedvezményt, ha tiszta az udvara? Az is közpénz.

Ha valaki nem hajlandó felsorakozni mindenféle eszement pótcselekvések mögé, még nem biztos, hogy liberális.:) Elég némi józan ész. A pótcselekvés az értelmes munkától veszi el az energiát. Hogy egyéb hátrányairól már szót se ejtsünk! Belegondoltál már, hogy mibe kerülnének a monoki géniusz ötletei? Valakinek majd ellenőriznie kell a portákat, elbírálni a rendességüket (gondolom rendesség-mérővel), kijelölni a boltokat, ahol vásárolni lehet a szociális kártyával, összeállítani a termékek listáját, ellenőrizni a vásárlásokat ... Sóhivatalok sóhivatalnokokkal, bürokrácia, korrupció ... Nincs még belőle elég?
Továbbá: a szegények és elesettek támogatása nem liberális találmány. A keresztény erkölcsi tanítás is markáns utalásokat tartalmaz ebben a tárgykörben. Lehet, hogy már az is túlhaladott Mária országában?

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.07.30. 17:46:25

@Yasashi Tanuki: Esősorban azért van szükség ezekre az intézkedésekre, hogy a monoki polgármester politikai karrierje lendületet kapjon.
Másodsorba, hogy a sok szerencsétlennek legyen kit hibáztatnia az elcseszett életéért és kiélhesse a haragját.
Te komolyan azt gondolod, hogy a szabolcsi cigánysoron segélyből élni annyira jó, hogy van aki élvezetből csinálja? A nyócker csellengői megunták a bankelnöki létet és leköltöztek a Rózsadombról?
De gondolkodjunk önzően. Szerinted mit fog csinálni az alkoholista, ha nem kap pénzt kannás borra? Szerintem lopni fog. Még inkább, mint eddig. De kurva jó is lesz Monokon!

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.07.30. 17:56:22

az előző két kommentben a központozás kicsit hanyagra sikerült. Elnézést!

_puma_ 2009.07.30. 18:58:25

Pontosan ilyen "diktatura" kell az orszagnak. Ez a kezdemenyezes alapja, kezdete lehet(ne) egy olyan folyamatnak, ami a kozeget, a kornyezetetunket valtoztatja meg. Egy olyan kornyezetben, ahol az emberek tudjak, hogy kotelessegeik is vannak, nem csak alanyi jogon jar nekik barmi, ott - es csak ott - tudjuk megfogni a sokkal nagyobb hordereju problemakat is (pl allami cegek herdalasa). Ez szemleletvaltast, mas mentalitas elsajatitasat koveteli - minden magyar allampolgartol. (velemenyem szerint tobbsegunk ugyanugy csal/lop/herdal a sajat szintjen, mint ahogy kormanypolitikusaink, vagy allami vallalataink vezetoi. csak ugye nekunk kisembereknek ez jar, mert szar a sorsunk. ugye? hanyan viszik pl haza a tollat, papirt, stb. a munkahelyrol...hogy mast ne emlitsek...)

Valahol el kell kezdeni, pl a segelyezesben. Monok polgarmestere nem var el semmi extrat a segelyezettektol. Tartsa tisztan kornyezetet, es arra koltse a segelyt, amire az jar. Kutatasok es valos eletbeli peldak sora bizonyitja, hogy egy rendezett kornyezetben az emberek mashogy viselkednek. Miert van az, hogy ebben az orszagban mindenki megtehet barmit kovetkezmenyek nelkul? Nem azert, mert a torvenyi hatter hianyzik. Hanem azert, mert a kornyezet erre lehetoseget ad. Eppen ezert ezen kell valtoztatni. Egyszeru peldaval elve, ha egy utca tele van szemettel, te is hajlamosabb vagy ott elejteni a sajat szemetedet, mivel nem oszt, nem szoroz. Ugyanezen az alapon herdaljak el es nyuljak le a penzeket vezetoink, hiszen mindenki ezt csinalja, meg egy csalas nem oszt nem szoroz.

Monok, es az a nehany segelybol elo, akit a cikkben szereplo intezkedesk erintenek egyelore kis csepp a tengerben...de valahol el kell kezdeni. Vegre.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.07.30. 19:38:01

@P.W.H.: Ja, mondjuk én ezért írtam, hogy a segély egy részét használhassa szabadon a dógozó. Mert különben elindul a seftelés a jegyekkel, stb.

"Valakinek majd ellenőriznie kell a portákat, elbírálni a rendességüket (gondolom rendesség-mérővel), kijelölni a boltokat, ahol vásárolni lehet a szociális kártyával, összeállítani a termékek listáját, ellenőrizni a vásárlásokat ... Sóhivatalok sóhivatalnokokkal, bürokrácia, korrupció"

Túúúúlzás. Ez is demagóg. Kb. ennyi fog történni: A polgi meg a tudomisén, jegyző, vagy kisebbségi önkormányzat vezetője végigmegy biciklivel a falun, aztán szóban letárgyalják az érintettekkel. "Józsi bazmeg, tudod, hogy rendbe kell tenni a portádat, különben nincs segély!" Ennyit a sóhivatalról.

Persze lehet, hogy valóban pótcselekvés az egész, de ezt mondd el a borsodi falvak végsőkig elkeseredett lakóinak is, légyszíves. Persze én is tudom, hogy munka kellene oda, DE amíg nem telepszik a faluba a Siemens, addig pótcselekednek. Mert nem bírják már elviselni az állapotokat.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.30. 21:15:40

@P.W.H.: Az általad vázolt aggályok azt sejtetik, hogy eddig tökéletesen működött a rendszer. Magisternek igaza van. Nem kell ide egy megint agyonbürokratizált mechanizmus, mindösszesen józan ész, no és persze mersz, hogy meg merd tenni azt, amit amúgy több millióan gondolnak.
Egyébiránt ha valóban szociális alapon kell a rendkívüli segély, akkor nehogy már abból csináljunk problémát, hogy nem dobálhatja be a játékgépbe a kocsmában! Ha éhes, vegyen kaját.

Vidéki 2009.07.30. 22:11:29

@Loge: Vannak cigány önkormányzati vezetőink, akiknek (ha felelősségteljesen gondolkodnának) azon kellene munkálkodni, hogy olyan mintákat népszerűsítsenek a cigányság körében, amelyek beilleszkedésük irányába hatnak:

Küldjétek iskolába gyermekeiteket, tanítsátok őket fegyelemre, műveljétek kertjeiteket, tartsátok tisztán otthonotokat, környezeteteket.

Viselkedésetek ne legyen agresszív, provokatív.

(Nem ártana, ha a tízparancsolat betartására is felhívnák a figyelmet).

A szerző nagyon jól érvel: „Egyébiránt ha valóban szociális alapon kell a rendkívüli segély, akkor nehogy már abból csináljunk problémát, hogy nem dobálhatja be a játékgépbe a kocsmában! Ha éhes, vegyen kaját. „

nyface (törölt) 2009.07.30. 22:38:38

Tom Bobb-nak teljesen igaza van. Én egy kis Nógrád megyei faluba laktam..
Amit pedig ez a polgármester csinál, nagyon jó. Jól csinálja. Én ezt bevezetném az egész országba.
De ebből a szövegből egy dologtól majdnem vérszemet kaptam. "Mi másra utalna az, hogy meghatározzák mire költheti el a neki járó pénzt?!" MI AZ H NEKI JÁR???!!! Tett valamit érte?! NEM!
"Aki nem dolgozik az ne is egyék!"

nyface (törölt) 2009.07.30. 22:40:41

Azt pedig h mire költhetik az az ő életszinvonaluk javításáért van. H ne első nap eligyák elgépezzék és utánna sirjon a szájuk h nincs pénzük kennyérre.

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.07.31. 10:51:16

Magister!
"Kb. ennyi fog történni: A polgi meg a tudomisén, jegyző, vagy kisebbségi önkormányzat vezetője végigmegy biciklivel a falun, aztán szóban letárgyalják az érintettekkel. "Józsi bazmeg, tudod, hogy rendbe kell tenni a portádat, különben nincs segély!" Ennyit a sóhivatalról."
Fordítsuk ezt le! Magyarul:az kap pénzt, aki tetszik a polgármesternek. Esetleg, aki visszacsorgat a pénzből kicsit? Talán még az is, aki garantálni tudja a szavazatát?
Hát, ez nagyon jó lesz! A szegénység mostani vámszedői mellé csinálunk még egyet. Akik végül is, megint csak a mi pénzünket szedik!

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.07.31. 12:30:53

Magister, Loge!

A rendszer szerintem is nagyon rossz. Biztosan kezdeni kell vele valamit. A jószándékotokat sem vitatom egy percig sem.
De az inkriminált ötletek csak tovább rontják, azt, ami már most is rossz. Ráadásul: aljas indokból fogantattak. Nem vesztitek észre, hogy itt nem a segélyezettekről és a segélyezetteknek szól a történet, hanem rólunk, nekünk? A magyar társadalom rosszkedvű, dühös és elkeseredett. Nem tudom miért, amióta én látom, rendszer- és kormányfüggetlenül az. Namármost, valaki kitalálta, hogy keres egy önvédelemre kevéssé képes, könnyen búnbakká tehető csoportot és rávezeti a dühünket. Hátha hálából, hogy pillanatnyi kielégülést nyer a (z általános) gyűlölködésünk, reája adjuk a szavazatunkat. Ezért az sem nagy kár, ha a meglévő rosszat tovább rontjuk.
Mert, azt ugye ti sem gondoljátok komolyan, hogy emberek százezreit le lehet szoktatni a kocsmázásról (egy olyan társadalomban, ahol a részegeskedés teljesen elfogadott), ha pénz helyett kenyérjegyet adunk nekik! Ki fog alakulni a másodlagos piac, a korrupt beváltók és kifizetők rendszere. Ennyi. A pénzünk még nagyobb része jut oda, ahová egyáltalán nem szántuk.
A rendes portákról, már írtam az előző kommentben.
Ha mindenkit berendelsz látszatmunkára, akkor kialakul a meggyőződés, hogy ez csak kibaszás. Akkor az értelmes munkára sem mennek el, azt sem csináljákl meg. Mint a takarítás a hadseregben. Állandóan takarítottunk és soha olyan mocsokba nem éltem. Mert a szívatást nem csinálja meg rendesen az ember.
Természetesen, számtalan dolgot kellene tenni. Csakhogy, azok bonyolultak, néha nem is kapcsolódnak közvetlenül a problémához és főleg:tavaszig nem hoznak szavazatot.
Pl. talpára kellene állítani a mezőgazdaságot, rendbe rakni az aórendszert, a legális munkavállalást ... Hogy lehessen tudni: egyáltalán ki jogosult valójában a segélyre, hogy lehessen támogatni, azt aki munkát ad az igazi rászorulóknak, hogy legyen munka.
Pl. Rendet tenni a bürokráciában, hogy tudjuk: mire mennyi pénz megy és, ne dagadt seggű hivatalnokokat fizessünk.
Pl. rendet tenni az iskolarendszerünkben, hogy legalább a következő generáció piacképes legyen. Mert ha elveszem a CsP-t attól, aki nem járatja iskolába a gyerekét, akkor még csak ott tartok, hogy kiéltem a dühömet. Arról semmit sem mondtam, hogy a gyerek jár-e ezután iskolába! gyerek és főleg, hogy milyenbe!
Pl. Elhiszem, hogy Monokon rossz a közbiztonság. Megértem, ha sokaknak ez elviselhetetlen. De a bűnözőt vigye el a rendőr! Ha erre a rendőrség alkalmatla, akkor a rendőrséggel kell valamit kezdeni, nem a segélyezéssel! Ha megalázok és megszívatok néhány embert az alvégen, attól a tolvajok nem fognak kevesebbet lopni!
Sok mindent kellene rendbe rakni. Csakhogy ez hosszú folyamat - persze, ha 15 éve csinálnánk, már lennének eredmények és ha most sem kezdjük el, akkor 15 év múlva sem lesznek. És főleg, erős édekérvényesítő képességű csoportokkal kellene szembemenni. Orvoslobbi, pedagóguslobbi, MÁV-lobbi, közalkalmazotti lobbi, rendőrlobbi, gazdalobbi ... Szegénylobbi viszont nincs!
Ennek ellenére nem kevés ember próbál agyalni megoldási módokon, jószándékkal és nem is kevés szakértelemmel. De ezek nyilvánosságot se nagyon kapnak, mert a monoki csillag lángeszéről cserélünk eszmét! Na ettől nyílt ki a bicska a zsebembe és ezért folytam bele a vitába. Kicsit már sajlnálom, látva a hozzászólók töbségének emberi nívóját. De annak, akinek értelmet és jószándékot olvasok ki a szavaiból, természetesen válaszolok.
Részemről ennyi.

Vidéki 2009.07.31. 16:36:24

@P.W.H.:
1. Írod:” A rendszer szerintem is nagyon rossz. Biztosan kezdeni kell vele valamit.”

Persze nem mondasz semmi konkrétumot, de aki mond egy konkrét javaslatot, arról eleve feltételezed a rosszindulatot:

„De az inkriminált ötletek csak tovább rontják, azt, ami már most is rossz. Ráadásul: aljas indokból fogantattak.”

2. A cigányság helyzetét a valóságtól elrugaszkodva így mutatod be:

„Namármost, valaki kitalálta, hogy keres egy önvédelemre kevéssé képes, könnyen bűnbakká tehető csoportot és rávezeti a dühünket.”

Lehet, hogy ezzel kapcsolatos véleményedet egy rózsadombi elefántcsont toronyban alakítottad ki.

Jót tenne neked, ha követnéd Mátyás király példáját és megpróbálnál valós tapasztalatokat szerezni. Álruhát ölthetnél és beköltözhetnél mondjuk Olaszliszkára a cigánysor sűrűjébe egy két évre.

3. A pesszimizmus elborította az agyadat, mikor ezt írod:
„Ki fog alakulni a másodlagos piac, a korrupt beváltók és kifizetők rendszere.”

Jelenleg a segélyezettek egy része a segélyt nem rendeltetésének megfelelően használja fel, legálisan a kocsmába hordja.

A korrupt beváltókkal és kifizetőkkel szemben viszont törvényes eszközökkel fel lehet lépni.

4. Írod: „A rendes portákról, már írtam az előző kommentben.
Ha mindenkit berendelsz látszatmunkára, akkor kialakul a meggyőződés, hogy ez csak kibaszás."

Nem tudom miért lenne irreális igény:” műveljétek kertjeiteket, tartsátok tisztán otthonotokat, környezeteteket.”
Olyan portákról van szó, ahol sok életerős ember található, A semmittevés helyett hasznosabb lenne, ha túlbuzgó energiájuk töredékét ebben az irányban hasznosítanák.

5. Írod: „Természetesen, számtalan dolgot kellene tenni.

És itt belekeversz mindent, mint „Mari néni a tökös-mákos rétesbe”.
„Pl. talpára kellene állítani a mezőgazdaságot, rendbe rakni az adórendszert, a legális munkavállalást ...”
„Pl. Rendet tenni a bürokráciában, hogy tudjuk: mire mennyi pénz megy és, ne dagadt seggű hivatalnokokat fizessünk.”
„Pl. rendet tenni az iskolarendszerünkben, hogy legalább a következő generáció piacképes legyen.”

A te felfogásodban mindent meg kellene már előre oldani ahhoz, hogy egyáltalán hozzányúlhassunk a monoki polgármester (és az élet) által felvetett kérdésekhez.

6. Írod: „És főleg, erős édekérvényesítő képességű csoportokkal kellene szembemenni. Orvoslobbi, pedagóguslobbi, MÁV-lobbi, közalkalmazotti lobbi, rendőrlobbi, gazdalobbi ... Szegénylobbi viszont nincs!
Ennek ellenére nem kevés ember próbál agyalni megoldási módokon, jószándékkal és nem is kevés szakértelemmel.”

A jószándékú és nem kis szakértelmű emberek munkájának minőségét a valóságnak is vissza kellene igazolni, nem csak belterjes körök egymást dicsérgető és kitüntető tevékenységéből kellene a minősítést levezetni.

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.07.31. 20:14:00

@Vidéki: Szóval rosszindulatúan, eleve feltételezem a rosszat és pesszimista vagyok, továbbá elefántcsontornyban lakom a Rózsadombon és nem ismerem az országot. Szemben Veled.

Íme a valóság visszaigazolása egy határozott, életismerő világmegváltó tevékenységéről:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/31/monok_szepessy/

Gondolom, ha a tények nem illenek az elméletedhez, annál rosszabb a tényeknek.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.31. 21:08:50

Igen, már vártam valakitől ezt a kommentet.
A média jól végzi a dolgát: pont a legjobbkor hozzák le a hírt.
Mindazonáltal egy másodpercig sem akarom mentegetni Szepessyt, mert egyrészt nem tisztem, másrészről pedig, ha valóban van vaj a füle mögött, járjanak el vele korrekt módon.

Az általa kitalált módszer mellett azonban kitartok. A fiúk nemigen tehetnek az apáikról. Attól még lehet jó egy gondolat, hogy a megalkotója erkölcsileg megkérdőjelezhető. (Lásd például: Rousseau)

Vidéki 2009.08.01. 09:16:08

@P.W.H.:
Ajánlok neked az általad felvetett témában egy még frissebb olvasnivalót.

A Magyar Nemzet mai számának 4. oldalán van egy bekeretezett szövegrész: „Milliókkal tartozik?” címmel.

Ebben Szepesy azt nyilatkozza, hogy az Index cikke csúsztatás. 2004-ben kilépett a cégből, akkor még nem volt a cégnek adótartozása. Elmondta, nem az említett monoki címen lakik, csak elfelejtett kijelentkezni.

Talán túl nagyot ugrottam, és most a fejemre akarnak koppintani, vélekedett.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.08.01. 10:42:35

@P.W.H.: ez szépen hangzik, én is sokáig így gondoltam, de amit írsz, túl steril, valóban elefántcsonttoronyban készült. Úgyanúgy nem gondolkodsz, csak a leckét mondod fel, mint az acsarkodó másik oldal, aki munkatáborokat képzel el a romáknak (sajnos hallottam már ilyet). Semmi konstruktív nincs abban, amit írsz, míg Szepesy akciója legalább felkelti a figyelmünket a problémára.

(Egyébként én is kikérem magamnak, hogy a fizetésem egy részét ebédjegyben kapom meg! Ez emberi jogaim alapvető eltiprása!)
süti beállítások módosítása