HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

A nyomozó - filmkritika

2010.04.25. 15:14 Loge

Kevés olyan magyar film van, amelynek visszhagja, híre eljut az átlagemberhez. E kevesek egyike volt A nyomozó című film, amelyről sok jót lehetett egy időben hallani egy bizonyos filmszemle kapcsán. Ennek fényében nagy reményekkel szereztem be a kópiát a filmről, s a kedvező konstellációk révén igen rövid időn belül meg is tudtuk nézni. Mindez arra volt jó, hogy hiányérzetem még nagyobb legyen.

1 komment

Címkék: filmkritika anger zsolt a nyomozó

Etikai kérdés

2010.03.19. 18:22 Loge

Ezúttal arra kérnék minden kedves idelátogatót, hogy vegye a fáradtságot, és írjon egy kommentet, ő mit tenne a helyemben a történek főszereplőjélnek a helyében, hátha megkönnyítitek a döntést.

9 komment

Címkék: politika választások iskola

Bye, bye, Johnny

2010.03.17. 20:03 Loge

Magyarország visszatért a koncepciós perek korszakába. Legalábbis szegény Zuschlag János utolsó szó jogán a bíróságon elmondott beszédéből erre következtethetünk.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp magyarország börtön bíróság pofátlanság zuschlag jános

Rekordkísérlet

2010.03.15. 23:28 Loge

Az internet egy aranybánya, semmi kétség. Tele van olyan információkkal, adatokkal, amelyek megkönnyítik a munkát, színesebbé teszik az életet, segít a kikapcsolódásban, és ablakot tár a világra. Mindennek azonban lehetnek negatív következményei is, ha tudniillik az ablakod előtt, ahol kibámulsz, nem valami lélekemelő dolog vonul el, hanem az evolúció elméletének élő megkérdőjelezése, a természet torz fintora, egy olyan vízió, amely előrevetíti az emberi faj énképének jövőbeli deformitását. Persze megint Amerikára nézett ez az ablak...

2 komment

Címkék: usa kövérség idiotizmus

Ostoba diákok 1.

2010.03.13. 15:27 Loge

 

avagy: hány százalékot lehet elérni

 

Minden valamirevaló tanárnak vannak történetei a legostobább diákokról. Ez az a kategória, akik mintha gyógyszert vennének be a tudás és a logika ellen, akiknél édesmindegy, hogy egyszer vagy nyolcszor magyarázza el az ember az összefüggéseket, akik mindig le vannak maradva. Az ostoba diákok sorozat ezekről a tanulókról ad hírt az olvasóknak. Remélem, hogy Te legalább nevetni fogsz rajta mert én sokszor inkább elsírnám magam.

   Első versenyzőnk témája: Gazdaság a Rákosi-rendszerben, a vas és acél országa. Mentségéül legyen mondva, hogy közeledvén az érettségihez, nekiláttunk az ismétlésnek is, s nem régen volt szó Károly Róbertről, de azért ez még így is durva...

   A másik ma idézett diák szóban sokkolt, így nem tudtam lefényképezni, de azért ütős kis történet az is. Kiosztottam a dolgozataikat, s nem a pontszámot írtam rá, hanem az általuk elért százalékot. A diáklány kérdése a következő volt, amikor meglátta a saját 58%-os minősítését: "Hány százalékot lehetett elérni?"

 

7 komment

Címkék: iskola aranyköpések ostoba diákok

Resurrection

2010.02.11. 20:11 Loge

Ma az iskolában a kedvenc osztályomnak tartott órán szóba jött, hogy van blogom. Vagy, hogy volt, vagy valami ilyesmi. Erre elfogott a régről ismert érzés, hogy kvázi minimális felelősséggel mondhassam el ismét a véleményemet a legkülönfélébb dolgokról.

Egyelőre nem szólok egy régi ismerősnek sem. Nem akarok senkit sem áltatni: időm minimális, energiám kifogyóban, lelkesedésem sokszor megkopott, de véleményem még van, és sokszor el is akarom mondani.

Nem garantálok rendszerességet, nem garantálok válaszokat, nem garantálok megoldásokat. Ilyen mentalitással akár a választáson is indulhatnék...

2 komment

Címkék: ujrakezdes

Rasszizmus az iskolában

2009.09.21. 11:31 Loge

A minap tanúja voltam egy keményen rasszista kijelentésnek, ami az iskolában hangzott el. Ráadásul egy tanórán történt, történetesen olyanon, amit én tartottam. Tanúja voltam, ahogy a többi jelenlevő is, és nem csináltam semmit.

9 komment

Címkék: magyarország iskola rasszizmus

Háhá, háháhá

2009.09.15. 18:40 Loge

Még mielőtt arra gondolna valaki a címből, hogy valami nagyon vicces dolog történt, ki kell ábrándítanom. Éppen ellenkezőleg: olyan utasítást kaptam, amelynek végrehajtása ellenkezik az elveimmel, de ennek ellenére meg kell tennem, s ettől egy másodpercig sincsen jó kedvem.

11 komment

Címkék: iskola hhh hátrányos helyzetű hh halmozottan hátrányos helyzetű

Évkezdet

2009.09.12. 18:57 Loge

Egyre inkább bebizonyosodik, hogy a választott nickemet olykor Főnixmadárra kellene változtatnom, mert már másodszor volt egy előre nem tervezett hosszabb szünet, ami után visszatérni szándékozom.

   Augusztusban pár hétig a családé volt a főszerep, utána pedig teljes testfelülettel az új tanév felé fordultam. Tudván, hogy októberben ismét csökken az egy főre jutó családi jövedelmünk, előre dolgoztam egy kicsit, s elkészítettem húszegynehány óra vázlatát, hogy a nemalvós időkben se maradjak le nagyon a készüléssel. A sors fintora, hogy idéntől új tankönyvek vannak forgalomban az iskolában, úgyhogy dobhatom ki az elkészített óravázlatokat/prezentációkat. Így jár, aki túl szorgalmas...

   Ami számomra hatalmas kihívás: osztályfőnök lettem. Erről s eddigi tapasztalataimról még később beszámolandó lenni szándékozom. Aztán újdonság, hogy annyi év után hasznosulni látszik az életem egy ötéves periódusa s végre-valahára latint is tanítok.

   A későbbiekben az eddigieknél még több személyes élmény szerepel majd a blogban, ha nem bánjátok...

 

10 komment

Címkék: énblog iskola szorgalom évkezdet

Hulljon a férgese

2009.08.11. 10:36 Loge

Olvasom az indexen, hogy Szekeres Tamás egészségügyi miniszter nem tervezi a tanárok beoltatását az új influenzavírus ellen. A döntés bizonyos szemszögből nézve teljesen racionális, de én sajnos pont nem ezt az álláspontot képviselem.

14 komment

Címkék: magyarország vírus idiotizmus pofátlanság demagógia h1n1

Egy siker margójára

2009.08.02. 15:51 Loge

Pár napja emésztgetem a dolgot magamban, de nem tudok túllépni rajta. Reckl_Amál remek írását szeretném egy általa nem említett dologgal kiegészíteni. Gyurta Dánielről lesz szó, aki -per pillanat- az egyetlen aranyérmesünk a Római világbajnokságon. Mindenek előtt szívből gratulálok neki, tudván azt, hogy elképzelni sem vagyok képes azt a munkamennyiséget, amibe ez a pár napos figyelem kerül. De természetesen nem ennek megírásáért ültem a gép elé...

6 komment

Címkék: sport magyarország úszás idiotizmus pofátlanság aranyérem tahóság gyurta dániel

Pandúrból rabló

2009.07.31. 10:11 Loge

Írja az index, hogy elkaptak egy ügyészt, amikor a kenőpénzt akarta átvenni valami parkolóban. Az ügyészek körül gyanús csönd volt, de most megnyugodhatunk: ők sem különbek a Deákné vásznánál. Írják még, hogy egy korábbi vádlottal szexuális kapcsolatot részesített annak fejében, hogy felfüggesztettet kér rá. Ezek olvastával először is elöntött az ideg, utána pedig végiggondoltam néhány dolgot.

5 komment

Címkék: média magyarország korrupció nemi erőszak pofátlanság visszaélés

Casablanca - filmkritika

2009.07.31. 08:36 Loge

Az egyik súlyos hiányosságot pótlandó, a héten megnéztük az egyik leghíresebb filmet, a Casablancát. Amikor ilyen régi moziba vág bele az ember, felkészül rá, hogy a lassabb tempó, a mai alkotásokhoz képest szimplább szálak és a sok dialógussal átitatott történet relatíve unalmas lesz. A Casablancáról azonban sok mindent elmondhatok, de azt véletlenül sem, hogy untam volna.

5 komment

Címkék: filmkritika oscar díj casablanca kertész mihály humphrey bogart ingrid bergmann

Diktatúra Monokon

2009.07.29. 18:19 Loge

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere akkor vált ismertté, amikor pár éve kitalálta azt a vérlázító és felháborító dolgot, hogy munkát vár el attól, akinek pénzt ad. Szerencsére az ország vezetői hangos szóval felléptek ellene, ám az idő végül mégis csak őt igazolta, s mára sajnos teljesen bevett gyakorlattá lett az, hogy szerencsétlenebb sorsú honfitársainknak is dolgozni kell a pénzért.

30 komment

Címkék: magyarország csoda demagógia monok szepessy zsolt

Miért nem szeretem Ibrahimovićot?

2009.07.28. 23:03 Loge

Az indexen járva találtam a beszámolót, valamint a szokásos blikkfangos címet arról, hogy a Barcelona új szerzeményét, Zlatan Ibrahimović-ot bemutatták a Nou Campban. Azzal hívták fel a figyelmemet, hogy Ibrahimovic olyan trükköket művelt a labdával, amit más aligha. Miután elolvastam a semmitmondó cikket, s megnéztem a hasonlóan tartalmatlan videót úgy éreztem, hogy ezt nem hagyhatom szó nélkül.

17 komment

Címkék: index foci ostobaság zlatan ibrahimović