HTML

bLoge - Loge blogja

Van, akinek szüksége van arra, hogy gondolataival bombázza az embereket, és van, akinek nincs. Namost nekem van.

Friss kommentek

  • Lengyel Anna: Az benned az életben felmerült már, hogy néha valaki el is olvassa, amit írsz? Hogy Gryllus Dorka ... (2014.02.05. 22:28) Nyugalom - filmkritika
  • ikker: Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza: index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/... (2013.09.12. 14:05) Apocalypto - filmkritika
  • Loge: www.sormas.hu A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán. Magyarország, én így szeretlek! (2012.03.07. 20:51) Kecskére a káposztát
  • TaTa86.: Hosszabban kifejtve a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba Rövidebb... (2011.01.17. 11:10) Etikai kérdés
  • cetlizo: Az a baj, hogy ilyet napiszarra kéne tenni, ott elérné a célközönséget, csak nem értenék. (2010.05.17. 21:19) Ostoba diákok 1.

online

A cs.m.e.l.a. effektus

2008.11.07. 22:05 Loge

 

Meztelenkedés Fábrynál

 

Tegnap este egy közepesen gyenge, ugyanakkor kellemes szórakozást nyújtó francia film után kapcsolgattuk a tévét, és Fábryba botlottunk.

Fábry hozta azt, amit megszoktunk tőle, általában az első reklámig kihúzzuk, aztán nem találunk vissza. Történt azonban valami olyasmi, amit én eddig nem láttam nála. Valami orvossal beszélgettek a mellrákról, amikor megjelent két mell (igaz, ekkor még valami felső takarta), és a gazdája, egy átlagos, tévés viszonyokhoz képest teljesen konszolidált lány. Elkezdte szemléltetni az emlődaganat kiszűrésének otthon végezhető módjait, majd Fábry felszólítására és közreműködésével láttatni engedte a melleit.

Első reakcióm a méltatlankodás volt. Basszus, már Fábry is csöccsel adja el a műsorát? Mi a fenének kellett ez a felesleges betét, ezzel a nemtudomki lánnyal?!

Aztán belegondoltam abba, hogy ez Magyarország egyik legnézettebb műsora. Ennek következtében az egyik legjobb alkalom arra, hogy népszerűsítsenek egy olyan gyakorlatot, amely nők életeit mentheti meg.

És egyből jobb érzéssel tévéztem tovább...

Ez a poszt egyben egy kísérlet is, mellyel azt vizsgálom, mennyivel több embert érdekel egy poszt, ha mell van az elején. (Magyarul a "csöccsel mindent el lehet adni" elméletet.)

16 komment

Címkék: tv fábry emlőrák mellrák meztelenkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://bloge.blog.hu/api/trackback/id/tr45756413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hangkert · http://hangkert.blog.hu 2008.11.08. 08:26:12

A teszt szerintem csak akkor működne igazán, ha az első bekezdés után ott lenne, hogy "Tovább" és klikkelni kellene. Vagy a napi nézettség urgásában bízol?
Amúgy ez a szemléletváltásos új nézőpont tényleg áll. Bár Fábryhoz semmi köze, de pl. nagymamám is észrevette magának a daganatot, még időben, így egy műtét után tovább élhetett, meg nem kellett kemóra járnia, meg ilyenek.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.08. 09:42:39

A terv az, hogy pár nap múlva megnézem, mennyivel többen olvasták el ezt a posztot, mint a korábbiakat.
(Már az iskolás posztnál is feltűnt a dolog, pedig oda csak egy szép dekoltázst raktam.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.08. 11:59:13

Köszönöm, segítségeddel megoldottam.
Indulhat a mérés. :)

Jardin 2008.11.08. 13:23:47

Szia Loge!

Nem a csöcs miatt olvastam el a posztodat, hanem a Fábry-csöcs kontexusra és mert Fábry műsorát én is úgy nézem ahogy te...nézem az első reklámig aztán elfelejtek visszakapcsolni. A Fábry Show már nem a műsora színvonala, hanem Fábry Sanyi személye miatt nézett (hirtelen azt sem tudom mi a műsorának a címe...Fábry show vagy Showder klub? ez sok mindent elárul...).
Százezres, milliós nézettség a legjobb felület arra hogy ilyenre felhívják a figyelemet, nem úgy mint egy az éjszakai sávban elrejetett dokumentumfilm ami dögunalam vagy ha érdekfeszítő is az ember elalszik a reklám alatt. Emlékszem a Marsi Ankikóék csináltak egy dokumentumfilmet, ami nagyon tanulságos volt, de olyan sávban volt amikor a nézettség nulla.
Hozzáteszem ezek a filmek, rovatok azért születnek mert pályázati pénzből megvalósulhatnak. Csak azért mert fontos, életmentő felhívás azért egy kereskedelmi csatorna sem ad ki pénzt. A sok pénzt a Celebkre fordíják nem erre!!És ez a szomorú!!

Scala 2008.11.08. 13:32:33

Most nem volt időm elolvasni, de még visszatérek... :-)))

Ylla Kier 2008.11.09. 07:34:45

Akkor én is megmagyarázom... :)
Nem a női mell miatt, az nekem is van, Fábri műsorát meg talán 5-6 éve láttam utoljára. Egyszerűen ma reggel ez volt az oldalon az első bejegyzés. :)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.09. 11:27:48

Szia, Jardin, Isten hozott, örülök, hogy betértél!

Valóban jó ötlet, hogy népszerű műsorokba keverjenek hasznos életviteli tanácsokat. Ez régebben általánosabb volt, gondoljunk csak Taki bácsi jótanácsaira a Szomszédokból. (Kivételesen ezt az enyhe irónián túl komolyan is gondolom.)

Tartok azonban tőle, hogy nem csinálnak ebből rendszert. (Valószínűleg nem fogja Fábry a következő adásban jelképesen szelektálni a szemetet, összeszedni a kutyagumit, stb.) Másrészről hülyén nézne ki Berényi Miklós szájából, hogy ne dohányozz terhesen, mert az egész Barátok közt irreális, teljesen valóságidegen környezetben játszódik.

Egyszóval vannak kétségeim affelől, hogy valóban egy kezdődő tendenciáról van-e szó, vagy csak a cs.m.e.l.a. effektust használták kivételesen jó dologra.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.09. 11:31:24

Ylla: Felesleges magyarázkodnod. Főként, ha több-kevesebb rendszerességgel jársz erre, s elolvasod a posztok többségét. (Ebben az esetben ugyanis Te pont azt a nézeted erősíted, hogy a vizsgált jelenség nem létezik. S a magam részéről nem bánnám, ha ez beigazolódna...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.09. 15:19:49

Én a csöcs miatt olvastam el. :-)

(Pont akkor tudjuk meglátni a manipulálás erejét, ha saját manipulálhatóságunkat is észrevesszük. A leginkább manipulálható ember az, aki azt hiszi magáról, hogy ő bizony a legkevésbé sem az.)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.11.10. 03:11:23

a F-sót a dizájn centernél ki kell kapcsolni. Addig néha nézhető...

amúgy igazad van - de eléggé kilógott a műsoból ez a pár perc.. és roppant béna volt.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.10. 09:34:16

Béna volt, kilógott, de mégis eljutott kb. másfél millió emberhez.

És hát igen, attól a résztől, ahol a show megszűnik egyszemélyes műsor lenni, és odaeröltetnek mindenféle ismert arcot, akik előre megfogalmazott válaszokat adnak az előre egyeztetett kérdésekre, nos ettől a ponttól valóban sekélyes és unalmas a műsor.

forumuser 2008.11.12. 23:22:56

Fábry most sem tudott kibújni a bőréből, valahogyan mégis éreztette, hogy ez egy komoly dolog. Úgy láttam, kissé zavarban is volt amiatt, hogy egyszerre akart vicceskedni és elkerülni, hogy igazi szexista Fábry-poén legyen a felrántott felsőruházatból.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.12. 23:29:07

Nekem sok volt az, hogy felhúzta a lány blúzát. Teljesen felesleges, hatásvadász dolog volt, ami jól illeszkedik a showba.
Az eredmény ettől még lehet pozitív.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.12. 23:29:50

Csöncsön: már húzogatom a strigulákat, osztok szorzok. Hamarosan meglesz.
süti beállítások módosítása